Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev januar 2011

Nyhedsbrev januar 2011

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

 

GODT NYTÅR.

Vi har taget hul på et nyt og spændende år, som vil byde på flere nyhedsbreve, kurser og nyheder fra Kinesiologi-Akademiet. Idéerne sprudler og står i kø for at komme ud, og vi vil gerne dele dem med jer, som læser dette nyhedsbrev, og som måske også har valgt at deltage på ét af vore kurser.

 

UDRENSNING

Mange starter det nye år med ønsket om vægttab eller udrensning. Nogle går på kur, andre faster, som man har gjort gennem mange århundreder og stadig gør i visse dele af verden. Faste er bl.a. forbundet med fastelavn og karneval. Sidstnævnte ord betyder farvel til kød.

Det kan være ganske sundt at skære ned på det daglige indtag af kød – både når du tænker lokalt (altså på dig selv og dit eget velvære), men også når du tænker globalt (ifølge ”The Food Revolution” af John Robbins kan alle fattige mennesker få mad nok, hvis befolkningen i USA nedsætter deres forbrug af kød med bare 10 %).

Det er også godt at skære ned på det daglige indtag af sukker, som blot er tomme kalorier. Men ikke nok med det. Sukker er vanedannende, og når kroppen bare én gang har fået sukker, længes den efter det næste kick. Sukker er som narkotika.

Træf et bevidst valg om, hvad du vil skære ned på i en uges tid og mærk efter, hvad din krop siger til dit valg. Kroppen vil helt sikkert vise dig, hvordan det er at undvære den bestemte fødevare. Fordøjelsen kan ændre sig, huden kan ændre sig, og nogle vil mærke øget energi og overskud.

Leveren er vores store kemiske fabrik, og den arbejder altid. Døgnet rundt er den i gang med at forbrænde, omdanne, lagre og sende videre. Du kan hjælpe din lever med dens mange funktioner ved at spise bitre ting – artiskok, rucolasalat, endiviesalat, julesalat, ræddiker og valnødder. Du kan også massere dig selv under brystet i højre side (området, som dækkes af bh’ens bøjle). Herved stimulerer du bl.a. lymfen, som fragter gift- og affaldsstoffer væk.

 

TANDPINE

Fik du for mange søde sager i julen? Sukker danner syre, og det er absolut ikke godt for vores tænder at blive badet i syre. Måske fik du oven i købet tandpine? Sjovt nok, at tandpine ofte indfinder sig, når det er helligdag eller weekend, og tandlægen holder fri. Men der findes råd, og med denne lille selvhjælpsøvelse, kan du måske klare dig, indtil du kan komme til tandlæge. Akupressurpunkterne mod tandpine og infektion er yderst effektive og må bruges så tit, der er behov for det.

Et andet godt råd fra Allergica: hvidkål indeholder betændelseshæmmende stoffer, som kan trække betændelse væk fra inficerede steder. Du kan hakke lidt rå hvidkål og lægge det omkring gummen ved det ømme sted. Akkurat som om du ville lægge en skrå ned ved gummen. Lad det ligge et stykke tid. Dette gentages så ofte, som der er behov for det.

Nyhedsbrev_januar_2011_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KÅL – EN HERLIG VINTERSPISE

Kål, kål og atter kål. Det kan ikke siges tit nok, og det kan ikke spises tit nok. Kål indeholder mange værdifulde næringsstoffer, antioxidanter og kræfthæmmende stoffer, kål er rimelig billigt, kål mætter godt, kål indeholder mange kostfibre. Kål dyrkes på vore breddegrader. Rækken af kåls fortræffeligheder er lang.

Denne ret med hvidkål kan varieres i det uendelige med forskellige slags kål.

HVIDKÅLSGRYDE

¼ hvidkålshoved

20-25 rosenkål

1 rød peber

1 spsk. kokosolie

1 glas henkogte tomater i olie * eller ½ glas soltørrede tomater

Evt. salattern (feta)

Salt, peber, krydderurter og krydderier efter smag og behag.

Hvidkål og rosenkål snittes fint. Peberfrugten skæres i små tern.

Det hele svitses let i kokosolien. Det må ikke tage farve.

Tilsæt tomaterne.

Skru ned, læg låg på og lad hele blandingen dampe i egen saft og kraft i 3-5 minutter. Det skal stadig være sprødt. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. krydderurter / krydderier efter behag.

Salattern kan tilsættes til sidst lige inden servering. De vendes rundt i retten.

Retten kan spises varm eller kold. Med groft brød eller til pasta, ris eller pandekager.

*Henkogte tomater i olie: når drivhuset bugner af tomater om sommeren, kan man lave et godt vinterforråd. Tomaterne halveres, drysses med basilikum og salt og olivenolie. Bages i ovnen i 2 timer ved 120 grader. Kommes herefter på syltetøjsglas, som sættes tilbage i ovnen i vandbad i yderligere en time. Det er sol og sommer på glas – det fås ikke bedre.

 

EN ANDERLEDES BOG

I de senere år er der kommet rigtig mange kogebøger på markedet. Har du lyst til at blive inspireret til flere grønne retter, så kig engang i denne bog:

Fair Food – vegetarisk, økologisk og solidarisk mad af Vita Damsø.

Der er mange skønne opskrifter og billeder i bogen, og det er ikke bare en kogebog. Det er en kogebog, som man bliver klog af, og som giver stof til eftertanke.

 

SPÆNDENDE UDSENDELSER PÅ DR 2

Hvad laver du torsdag aften kl.22?

Hvis du ikke har planlagt noget specielt, så vil vi anbefale, at du tænder for fjernsynet og ser en udsendelse i serien ”Sjæl og Videnskab” på DR 2.

Den første udsendelse blev sendt i torsdags. I første afsnit af Sjæl og Videnskab om tankernes kraft kan DU se bevis for, at patienter blot ved at tro på en medicinsk virkning, kan blive helbredt fra selv alvorlige sygdomme. Hvis du gik glip af denne fantastiske udsendelse, kan du gå ind på www.dr.dk og klikke dig ind på DR 2, hvor du kan se udsendelsen.

 

TIDLIGERE NYHEDSBREVE

Fik du ikke vores første nyhedsbrev, som blev sendt ud i november 2010? Fortvivl ikke. Nyhedsbrevet ligger på vores hjemmeside – www.kinesiologi-akademiet.dk – på forsiden. Du er altid velkommen til at videresende vores nyhedsbreve til andre interesserede.

 

Januar 2011:

Aarhus d. 17.januar kl. 19.00 – Dominansmønstre. Foredrag i Filosofisk Center, Vestergade 43, 8000 Aarhus C. v. Kisser Bjerregård. Entré: 50 kr.

Brøndby / Havdrup d.19.januar – intro kinesiologi til Kommunikation med den intelligente krop. Modul A for ikke-kinesiologer. Underviser: Mette Pedersen.

Brøndby / Havdrup d. 20.-23. Januar – Kommunikation med den intelligente krop. Modul A.     Pris : 4000 kr. Underviser Mette Pedersen.

 

Februar 2011:

Aarhus 4.-7.februar – Kommunikation med den intelligente krop. Modul A. Pris 4000 kr. Underviser: Kisser Bjerregård.

Aarhus d.25.-27. Februar – Det multidimensionale Menneske. Pris 3000 kr. Undervisere: Mette Pedersen og Kisser Bjerregård.

 

Odense d.5.-6. Februar – Kropsafbalancering 1. Pris 1600 kr. + materialer 420 kr. Underviser: Birgit Nielsen

 

Brøndby / Havdrup d. 2. februar – superviseret træning Modul A. Underviser: Mette Pedersen

 

 

Marts 2011:

Aarhus d.4. marts – superviseret træning til Modul A. Underviser Kisser Bjerregård.

Aarhus d. 5.-6.marts – Kropsafbalancering 1. Pris 1600 kr. + materialer 420 kr. Underviser: Birgit Nielsen

Aarhus d.11.marts – superviseret træning til Det multidimensionale Menneske. Underviser Kisser Bjerregård

 

Odense d. 12.-13.marts – Kropsafbalancering 2. Pris 1600 kr. Underviser: Birgit Nielsen

Odense d. 19.-20.marts – Farveduft-kursus eller Provence-essenser. Pris 2000 kr. Underviser: Mette Pedersen.

 

Brøndby / Havdrup d. 2. marts – intro kinesiologi til Kommunikation med den intelligente krop. Modul B for ikke-kinesiologer. Underviser: Mette Pedersen.

Brøndby / Havdrup d. 3.-6. Marts – Kommunikation med den intelligente krop. Modul B.           Pris: 4000 kr. Underviser: Mette Pedersen.

 

APRIL 2011

Århus d.1.-4. April 2011 – Kommunikation med den intelligente krop. Modul B. Pris 4000 kr. Underviser: Kisser Bjerregård.

Århus d.2.-3. April – Shamanistisk Kinesiologi / Shamakinese 1. Pris 2000 kr. Underviser Mette Pedersen og Birgitte Rasmussen.

Odense d. 9.-10.april – Kropsafbalancering 3. Pris 1600 kr. underviser: Birgit Nielsen

 

 

Kursusbeskrivelser og yderligere information på www.kinesiologi-akademiet.dk