Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev maj 2011

Nyhedsbrev maj 2011

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

 

Maj – den skønneste forårsmåned, hvor alt folder sig ud i det prægtigste flor, men også måneden, hvor det slet ikke er sjovt at være følsom, overfølsom og allergisk over for alt det, som hvirvler rundt i luften.

Antallet af allergikere stiger voldsomt, og ifølge Allergica (firma, der producerer homøopatisk medicin) vil stort set alle indbyggere i Danmark i år 2020 have en eller anden form for allergi.

Allergi er en ikke-hensigtsmæssig overreaktion fra immunsystemet. Typisk får man antihistaminer, som undertrykker immunsystemet, så de kraftige reaktioner undgås, men på sigt er det en dårlig idé at undertrykke immunsystemet, for det kan med tiden føre til mere eller mindre alvorlige og kroniske sygdomme.

Men hvad gør man så, når man er plaget af allergi?

Der findes talrige homøopatiske midler til forskellige former for allergi. Allergica har f.eks to præparater: Høron og Biron.

Førstnævnte præparat bruges ved forebyggende og akut behandling af høfeber, og det virker alment styrkende på immunsystemet.

Biron bruges til insektstik-allergi, alle former for fødevare-allergier og allergiske hævelser.

Her er en lille øvelse til selvhjælp, som kan laves flere gange daglig, når man ikke lige har andre præparater ved hånden:

 

Bank på lillefingerneglen ind mod ringfingerneglen

Bank lige under øjet midtfor

Bank i sidesømmen en håndsbredde nede – leg abe

Bank ved næseroden

Bank lige under kravebenet i ”hullerne”

Foreningen Alma har udgivet en bog om allergi. Den hedder : Allergi – Årsager og behandling – antroposofisk belyst. Bogen omtaler eksemer, astma, høfeber, allergisk snue, allergiske hævelser, insektstik-allergi, fødevare-allergi og intolerance. Her kan man læse mere om forskellige homøopatiske præparater fra Allergica.

 

Aprilvejret var rent sommervejr, og mange fik sikkert fundet grillen frem. Her er et par opskrifter på boller / flûtes. Bag en stor portion, så der altid kan tages lidt frem til at lægge på grillen.

Speltboller med fordej og langtidshævning:

1 halvt brev tørgær

1 liter lunkent vand

1 liter speltmel

Alle dele røres sammen og stilles på et lunt sted i 12 -18 timer.

Herefter tilsættes flg.:

Et halvt brev tørgær

6 tsk. Salt

2 dl. Vand

2 dl. A-38 eller andet surmælksprodukt

  1. 1,5 kg speltmel. Evt. 750 g groft speltmel og 750 g almindeligt speltmel.

Dejen stilles til hævning natten over på et køligt sted eller i køleskab.

Næste dag kan dejen sættes på plade med en ske, der er dyppet i olie.

Sprøjt bollerne over med en vandforstøver, inden de sættes i varm ovn – 200 grader. Så hæver de lidt mere, inden de danner skorpe. De skal bage 15-20 minutter. Der bliver 45-50 boller af portionen.

Der kan også anvendes hvedemel, ølandshvedemel, emmermel – alt efter smag og behag.

Dejen kan stå i køleskabet et par dage, hvis man gerne vil bage flere dage i træk.

Dejen kan piftes op med lidt grønt ukrudt – ramsløg, løgkarse, skvalderkål eller brændenælde.

 

Hvis du ikke tåler gluten, er der endnu en opskrift:

Glutenfri boller:

1 liter lunkent vand

1 halvt brev tørgær

2 spsk. Bagehusk

1 tsk. Akaciehonning

150 gram kværnede græskarkerner

1 dl. Hirseflager

125 g fuldkornsrismel

125 gram majsmel

125 g boghvedemel

125 g hirsemel

Dejen laves som en almindelig gærdej. Den skal røres temmelig længe – et kvarter er absolut ikke for meget. Den skal stadig være fugtig, for ellers bliver bollerne for tørre. Dejen sættes i køleskab til næste dag, hvor den formes til boller med en ske. Bollerne kan sættes i kold eller varm ovn. De skal bages i 20-30 minutter.

Dejen kan sagtens stå i køleskabet et par dage, hvis man foretrækker at bage friske boller flere dage i træk.

 

Mange vil gerne have kød på grillen, og kødet skal drysses med salt for at give det smag.

Salt er godt, men skal bruges med måde. Urtesalt smager skønt og kan være med til at reducere saltforbruget. Det er nemt at lave sin egen urtesalt. De friske brændenældeskud skal plukkes lige nu, hvor de er sprængfyldte med saft og kraft.

Brændenælde-urtesalt

1 håndfuld tørrede brændenældeblade

½ kg havsalt eller sydesalt

De tørrede blade findeles i en morter eller en blender eller med hånden og blandes med saltet. Andre urter kan også tilsættes.

Man kan også lave urtesalt med friske urter. Det kommer til at smage kraftigere.

Til ½ kg salt anvendes tre håndfulde friske brændenældeskud, som blendes. Saltet tilsættes, og massen bredes ud på et viskestykke, hvor det tørrer et par døgn. Gerne et luftigt sted. Det er en god idé at nulre saltet et par gange undervejs for at undgå klumper.

Brændenælde er rig på vitaminer og mineraler.

 

Aktuelt om kurser

Et hold med 12 glade kursister har den 8. maj gennemført KA 1-4 på KINESIOLOGI-AKADEMIET på Fyn. KA forløb starter i de tre akademier i hhv. august, september og oktober. Se kursusliste nederst i nyhedsbrevet.

I Aarhus er et lille på 6 hold startet med Shamakinese. Den 14.-15. maj holdes Shamakinese II i Mejlgade 28. Der er plads til flere ved hurtig henvendelse.

Katja var med på kurset, og hun deler her sine oplevelser med læsere af nyhedsbrevet:

Jeg har igennem længere tid kendt en kvinde, der var en af de første, som tog uddannelsen som kinesiolog. Igennem sytten år har jeg modtaget hjælp fra hende og derved opnået den visdom, der kommer med denne geniale behandlingsform. Det hele er så såre enkelt, når først alle testene er lært og indøvet.  Det, der slår mig i det, jeg har lært, er, at jeg har lært at være lydhør over for mine egne behov for at ændre alt, der ikke er i balance. Når jeg ikke er i balance, fungerer den ydre verden ikke i overensstemmelse med mit indre sande væsen. Jeg kan da lære, dels at opdage ubalancerne og dels at gøre noget ved dem på en ret så effektiv måde. Jeg tror, at mennesker ofte er af den overbevisning, at livet, og især det at gå den spirituelle vej, skal være kompliceret. At alt skal tales igennem og gå igennem vores tanke- og følelseslegeme. “Vi må da analysere, vi må da gå igennem alle vores følelser.” Men nej, det er ikke tiden til det. Vi må handle, og handle på den mest effektive måde. Se tingene lysende klart og derved opnå en større kontakt med vores intuition. Derved får vi viden, der er ny og banebrydende. Med kinesiologi redskaberne kan vi så hele tiden tjekke, om vi nu også er på rette spor, som igen bestyrker os i vor intuition. Bag intuitionen er den sande viden, og vi har da også i kinesiologien mulighed for at opdage vores mange sanser og nyskabe vor viden.

Jeg har været på Shamakinese, som er bare én af forgreningerne af, hvad Kinesiologi-Akademiet tilbyder. Det var et weekendkursus med et par meget kompetente lærere. Jeg har længe gerne villet på trommerejser, og med en kombination af shamanismen og kinesiologien føltes det utroligt trygt. Jeg fik meget ud af dette kursus. Jeg oplevede at befri mig for det analytiske og mentale og gå på opdagelse i mit indre sanserum. Jeg oplevede, at der var styrke der at hente og visdom at finde. Vi bliver i dag dagligt bombarderet med alle andres overbevisninger, der forvirrer og forskubber ens egen sjæls kærne. På de to dages kursus følte jeg, at der blev lagt en grundsten, min sten, min viden, mit indre væren med den tilknytning, der blev forstærket til min vejleder, til mit kraftdyr. Ud fra det kraftdyr, der viser sig, kan man læse sig selv i den fase, man nu er i. Man kan finde styrken deri. Jeg har længe set min vejleder i mit indre, men ikke haft rigtigt kontakt, jeg har igennem mit liv altid haft kraftdyr omkring mig, men på dette kursus viste sig et dyr, jeg ikke tidligere har kendt. Vi rejste på en sten vi skulle vælge, og jeg mærkede klart, at dens deva var til stede.

Jeg ser frem til det næste kursus og vil gerne deltage i alle fire Shamakinese kurser og er i gang med kinesiolog uddannelsen.

 

sendt af Katja Gits Jensen

 

MAJ 2011         

FYN                     7.-8.                    Kropsafbalancering 4

AARHUS            14.-15.               Shamakinese 2

SJÆLLAND        28.                       Magnetisme, polaritet og enhed

JUNI 2011

FYN                     18.                       Magnetisme, polaritet og enhed

AARHUS            18.                       Magnetisme, polaritet og enhed

Sjælland            18.-19.               Shamanistisk grundkursus                                                                                          

FYN                     25.-26.               Metaforkursus

AUGUST 2011

FYN                     6.-7.                    Kropsafbalancering 1

SJÆLLAND        5.-7.                    Det multidimensionale Menneske

FYN                     13.-14.               Kommunikation med den Intelligente Krop Modul A 1

FYN                     19.-21.               Det multidimensionale Menneske

SEPTEMBER 2011

SJÆLLAND        3.-4.                    Shamakinese 1

FYN                     3.-4.                    Kropsafbalancering 2

FYN                     10.-11.               Kommunikation med den intelligente Krop Modul A 2

AARHUS            17.-18.               Farveduftkursus

SJÆLLAND        24.-25.               Kropsafbalancering 1

OKTOBER 2011

SJÆLLAND        1.-2.                    Farveduftkursus

AARHUS            1.-2.                    Kropsafbalancering 1

FYN                     8.-9.                    Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B 1

Sjælland            12. og 26.          Lyskursus

 

FYN                     22.-23.               Kropsafbalancering 3

SJÆLLAND        29.-30.               Kropsafbalancering 2

NOVEMBER 2011

AARHUS            5.-6.                    Kropsafbalancering 2

SJÆLLAND        11.-13.               Tankeenergier / Livsstrategier

FYN                     12.-13.               Kropsafbalancering 4

FYN                     19.-20.               Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B 2

SJÆLLAND        26.-27.               Kropsafbalancering 3

DECEMBER 2011

AARHUS            3.-4.                    Kropsafbalancering 3

JANUAR 2012

SJÆLLAND        7.-8.                    Kropsafbalancering 4

AARHUS            14.-15.               Kropsafbalancering 4

FYN                     20.-22.               Kost og ernæring

FYN                     28.-29.               Kommunikation med den Intelligente Krop Modul C 1

FEBRUAR 2012

SJÆLLAND        2.-5.                    Kommunikation med den intelligente Krop Modul A

AARHUS            3.-6.                    Kommunikation med den intelligente Krop Modul A

MARTS 2012

AARHUS            3.-6.                    Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B

SJÆLLAND        8.-11.                  Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B

FYN                     10.-11.               Kommunikation med den intelligente Krop Modul C 2