Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev januar 2014

NYHEDSBREV januar 2014

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

Nyhedsbrev_januar_2014_st.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Godt Nytår

Med dette nyhedsbrev vil vi gerne ønske jer alle et godt og lykkebringende og lysfyldt nytår.

Tiden går hastigt, og vores intention om at udsende et nyhedsbrev hver anden måned holder ikke helt stik, så I må nok vænne jer til, at nyhedsbrevet fremover kun bliver sendt ud en gang i kvartalet. I kan dog altid holde jer opdaterede vedr. kurser og andre begivenheder på vores hjemmeside.

2013 blev endnu et forrygende år i Kinesiologi-Akademiets unge liv. Mange kurser i alle tre afdelinger og mange glade kursister og syv nyuddannede kinesiologer, hvoraf flere allerede er i gang i egen klinik, nye kurser, 40 studerende på Enhedsterapi-uddannelsen. Jo, der er virkelig gang i den, og vi er bare så glade og taknemmelige for al den opbakning, vi møder. 2014 bliver helt sikkert også et godt kinesiologi-år.

I februar tager vi hul på 2. år i Enhedsterapi-uddannelsen. Nogle studerende er faldet fra, andre er kommet til, men der er stadig 40 studerende, som ser frem til endnu et år på denne spændende uddannelse.

Der er også andre ting at glæde sig over. Verdenssundhedsorganisationen WHO har udarbejdet en strategi for 2014-2023, som er baseret på en tilsvarende rapport fra 2002-2005. Udviklingen inden for sundhedsvæsenet i de senere år viser, at stadig flere søger alternativ behandling, og WHO slår nu et slag for et mere tilgængeligt og integreret alternativt sundhedstilbud til alle mennesker i de 129 medlemslande. WHO vil, at

 • flere skal have mulighed for adgang til alternativ behandling
 • der skal etableres en refusionsordning
 • der skal være et bedre samarbejde med det etablerede sundhedsvæsen
 • der skal være større fokus på at varetage den enkelte patients interesser

 

Danmark er et af de 129 medlemslande. Det bliver spændende at se, hvad der sker i løbet af de næste år, og hvilke tiltag vores sundhedsminister vil tage for at følge op på dette.

 

BOGANMELDELSE – Peter Gøtzsche: Dødelig medicin og organiseret kriminalitet

Måske vores sundhedsminister også har lyst til at læse mere i den bog om medicinalindustrien, som overlæge og doktor med. Peter gøtzsche har skrevet. Bogen udkom i sidste halvdel af 2013, og den har virkelig skabt røre i medicinalindustrien og blandt lægerne. Læs den, hvis du tør!!

Men alle beskyldninger kan tilbagevises, for dokumentationen er i orden, og den holder. Vi må desværre konstatere, at medicinalindustrien sidder ganske tungt på det danske sundhedssystem. I den vestlige verden er lægemidler den tredjehyppigste dødsårsag efter hjertesygdomme og kræft. Medicinen fører os ofte uforvarende fra asken i ilden, og patienten har ingen chance for at vide, at det er det, der sker. 3500 danskere dør hvert år af den medicin, de indtager, og i virkeligheden er tallet langt højere, fordi de praktiserende læger ikke indberetter alle tilfælde. Sundhedsministerens umiddelbare reaktion lød sådan her: “Det er altid en afvejning, vi må tage, når vi godkender nye lægemidler, for al medicin har bivirkninger. Men medicin hjælper også rigtig mange mennesker”. Hun understreger, at dødsfald, der skyldes fejl, naturligvis skal bekæmpes.

 

Boganmeldelse: Eline Sneg: Sådan får du børn I balance

I klinikken ser vi mange urolige, stressede og overtrætte børn, som har brug for et åndehul i deres hverdag.

Ligesom de voksne har børn brug for en pause i det hektiske liv, som de også bliver udsat for: Tidligt op, aflevering i institution, lektier, indkøb, fritidsaktiviteter, deleordninger, skænderier osv.

Mange har efterhånden fået øjnene op for, at meditation kan gøre en forskel i en stresset hverdag, men kan børn også meditere? Ja, det kan de, og de er faktisk gode til det. Hvem har ikke set et mindreårigt barn være så optaget af sin leg, at det ikke sanser noget som helst omkring sig?

Den hollandske pædagog Eline Sneg har lavet en bog, som hjælper børn til at meditere ved hjælp af enkle øvelser, så de falder til ro både fysisk og psykisk. Der følger en cd med bogen, og de 11 enkle og korte meditationer er indtalt af Alberte Winding. Forfatteren har afprøvet øvelserne med flere hundrede skolebørn gennem et helt år, og det gav ikke alene ro i timerne, men også derhjemme, og så måtte hun jo skrive en bog med alle de gode øvelser.

De positive virkninger ved meditation er mere fokuserede, mindre urolige børn, som i tilgift er mindre hårde ved sig selv og andre.

 • velserne kan laves helt uden forældrenes hjælp, men mon ikke det ville være gavnligt for forældrene at lytte med, så de også kunne få ro i kroppen og få slappet af oven på en hektisk arbejdsdag?

NYUDDANNEDE KINESIOLOGER

I oktober blev to kinesiologer færdige på Kinesiologi-Akademiet, og i november blev endnu to kinesiologer færdige, og de har nu alle fire taget grunduddannelse i kinesiologi med ret til RAB-registrering. Sidst i januar går flere af vores studerende til eksamen, så glæd jer til nye billeder i næste nyhedsbrev. Herunder ses Birgit Quaade og Birute Svendsen, som blev færdige i november.

 Nyhedsbrev_januar_2014_st.2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DET KULINARISKE ASPEKT

Vintertid er suppetid, så vi foreslår en minestronesuppe, som oprindeligt kommer fra Italien, men ingredienserne er de gode danske rodfrugter og kålen, som gør os godt her om vinteren. Til suppen serveres grøntsagsmuffins. I sidste nyhedsbrev var der en opskrift på glutenfri grøntsagsmuffins. Herunder er en anden opskrift på glutenfri muffins, som er inspireret af LCHF-diæten. LCHF står for: Low Carb – High Fat. En kost med få kulhydrater og gode fedtstoffer, som mætter. Denne kost er udbredt i vore skandinaviske nabolande og anbefales også til diabetikere. Nogle fungerer godt på denne kost, andre slet ikke. Mærk efter, hvad der fungerer bedst for dig.

 

Minestronesuppe

2 løg                                  

2 fed hvidløg

2 gulerødder

1 porre

2 kartofler

4 tomater eller en dåse flåede tomater

200 g hvidkål

2 spsk. olie

1,5 l vand

150 g haricot verts

50 g ris eller nudler eller hvide bønner

2 dl ærter

 • Løg og hvidløg hakkes og svitses i 2 minutter i olien i en gryde.
 • Gulerødder, porre og kartofler skæres i skiver.
 • Hvidkålen snittes.
 • Grøntsagerne, tomater og vand tilsættes. Ris eller nudler kan også tilsættes nu.
 • Det hele koger under låg i ca. 25 minutter.
 • Kom ærterne i og smag suppen til. Tilsæt evt. hvide bønner.

 

 

Grøntsagsmuffins

4 æg

1,5 dl. græsk yoghurt

2 dl blandede frø og kerner (f.eks. græskar og solsikke)

100 g revne grøntsager (f.eks squash og gulerod)

4 spsk. FiberHUSK

2 tsk. bagepulver

2 tsk. salt

2 spsk. oregano

 • Kernerne kværnes til groft mel.
 • Æggene blendes sammen med yoghurten.
 • Resten af ingredienserne blandes i.
 • Dejen hviler i 10 minutter.
 • Dejen fyldes i 10 muffinsforme og bages i 15 minutter med 200 grader

 

Måske det også kunne være hyggeligt med lidt forandring til madpakken, når ovnen alligevel er varm, og der er gang i bageriet.

 

Frokostmuffins

4 æg

125 g hvidløgsflødeost

1 dl solsikkekerner

1 dl gærskarkerner

2 spsk. FiberHUSK

2 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

 • Kernerne kværnes til groft mel.
 • Æggene blendes sammen med hvidløgsosten
 • De tørre ingredienser blandes i.
 • Dejen hviler i 10 minutter.
 • Halvdelen af dejen fyldes i 10 muffinsforme.
 • Læg en halv skive kogt skinke ovenpå dejen og fyld efter med resten af dejen.
 • Drys med reven parmesan.
 • Bages ved 200 grader i 15 minutter

 

Begge opskrifter er fra denne bog: Low carb lækkerier af Tatjana Albinus

Har du fået lyst til at prøve flere opskrifter, så kan du finde inspiration på denne hjemmeside: www.madbanditten.dk

 

mælke smør sammen med forsekkligte blomster i sin urtete eller lave en te af tørrede blade. knopper i smør sammen med forsekkSÆSONEN 2014

Hvis du tidligere har taget disse kurser i en af Akademiets afdelinger, har du mulighed for at repetere KA-kurserne for bare 200 kr. pr. dag og KIK-kurserne for 300 kr. pr. dag. Flere tidligere deltagere har benyttet sig af denne mulighed, og de har været meget glade for at kunne repetere og virkelig få stoffet helt ind under huden og fordybe sig.

Der starter et nyt KIK-forløb (Kommunikation med den Intelligente Krop) i Sjællands-afdelingen i april.

På Fyn og i Jylland er KIK-kurserne i fuld gang, men det er altid muligt at tage et modul som RAB-opdatering eller begynde med et andet modul i KIK-forløbet. Kontakt underviserne for nærmere oplysninger.

 

KURSUSDAG I SANSEBEARBEJDNING OG SANSEPROFILEN

Lørdag den 26. april kl. 10-16 har vi inviteret Susanne Rud til Aarhus, hvor hun holder kursus i Sansebearbejdning og sanseprofilen. Susanne er børneergoterapeut og Kinesiolog RAB.

På kurset vil vi få en grundig indføring i og forståelse for kroppens mange sanser.

Vores oplevelser påvirkes af den måde, vores sanser bearbejder de indtryk, vi modtager. Dvs. at alt vi oplever farves af, hvordan vi har det med vores sanser. Vi har fra vi var fostre modtaget stimuli via sanserne og bliver allerede født til denne verden med mange sansemæssige erfaringer. Disse erfaringer lagres i vores cellehukommelse. Hele livet påvirkes vi af vores sanser, om vi er vågne eller sover, og det er derfor vigtigt at forstå, hvordan de påvirker os hver især.

På kurset vil du få en grundig viden om de mange sanser – vi har flere end du tror – og det hele bliver illustreret af lege og aktiviteter, der skaber praktisk forståelse.

Med udgangspunkt i den amerikanske professor og ergoterapeut Winnie Dunns Sanseprofil får du udarbejdet din egen Sanseprofil. Ved hjælp af Sanseprofilen vil du få forståelse for dig selv, dine nærmeste og dine klienter. Alle mennesker har deres helt unikke sanseprofil.

Efter gennemgang af sanserne og udfyldelse af Sanseprofiler afsluttes dagen med afbalancering af de sanser, som hver især har behov for.

Flere oplysninger ved henvendelse til Kisser Bjerregård, tlf. 97937414/30318043 eller mail: kisser@kinesiologi.dk

KURSUS I PROVENCE SEPTEMBER 2014

Vi gentager succesen fra 2012 og arrangerer igen et retreat med indlagt kinesiologi-kursus på 20 timer i Provence, nærmere betegnet i Roussillon – byen med de røde bjerge.

Herunder kan du se vores kursussted, som ligger 600 m fra centrum. Kurset finder sted d.13.-20. september 2014. Nærmere oplysninger hos Mette Pedersen – kinesiologi.mette@post3.tele.dk

Sidste frist for tilmelding er den 1.marts 2014. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Du kan også læse mere på vores hjemmeside.

 Nyhedsbrev_januar_2014_st.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PSYKOLOGI-KURSUS

Som noget nyt i Kinesiologi – Akademiet kan vi tilbyde psykologiundervisning med 50 timer, og vores underviser er Emmy Siverts, psykolog, sygeplejerske, sundhedsplejerske og DK-Kinesiolog RAB. Vi er meget glade for, at Emmy Sieverts har sagt ja til opgaven. Undervisningen vil begynde i foråret 2014.

Undervisningens indhold vil bl.a. handle om barnets udvikling, hjernen, nervesystemet, Stephen Porges Det sociale nervesystem, Joachim Bauer om spejlneuroner som grundlag for følelsesmæssig intelligens og forståelsen for, hvorfor vi intuitivt kan forstå og føle, hvad andre føler. Peter Levin – Traumer og håndtering af disse. Af andre forfattere kan nævnes Stern, Susan Hart om hjernens udvikling gennem tilknytning og samhørighed samt meget mere. Det vil være en teoretisk del samt praktisk arbejde ud fra teorierne. Det hele sættes ind i en sammenhæng, så det kan anvendes i klinikken.

 

NYT OMKRING KURSET KROPSAFBALANCERING / TFH

Fremover vil disse kurser blive lagt sammen til 2 moduler á 4 dage, hvis man vil tage kurset i Aarhus eller på Sjælland.

Første modul består af Kropsafbalancering / TFH 1 og 2, og det sidste modul består af Kropsafbalancering / TFH 3 og 4. For hvert modul er der to øvedage á 8 timer; én imellem de to moduler og én efter sidste modul, hvor der også afholdes eksamen, såfremt man ønsker at tage en uddannelse. De nye datoer er lagt ind i kalenderen.

På Fyn fortsætter kursusrækken med undervisning over 4 weekender og med superviseret træning om fredagen før det næste kursus. Kurserne starter d.18.-19. januar 2014.

Hvis du har lyst til at blive instruktør i denne kursusrække, er der mulighed for dette i april 2014, hvor Matthew Thie kommer til Danmark for at undervise i instruktørkurset. Kontakt Birgit Nielsen for nærmere oplysninger om kurset.

 

KOMMUNIKATION MED DEN INTELLIGENTE KROP / HJERNEGYMNASTIK

På de to første moduler – A og B – gennemgås bl.a. alle øvelser fra Hjernegymnastik 1 og 2. Hjernegymnastikbøgerne, som er en del af kursusmaterialet på de to moduler, kan også købes hos Birgit Nielsen, som varetager salget for Danske Kinesiologer. Et sæt koster 100 kr. Alle øvelserne er guld værd for ansatte inden for plejesektoren, idet alle uanset alder og funktion kan have gavn af disse enkle øvelser. Kontakt os, hvis du har brug for en “Hjernegymnastikdag” på din arbejdsplads. Vi kommer gerne og giver dig ny inspiration i arbejdet med din gruppe borgere.

Hvis du er behandler eller arbejder på en institution, har du mulighed for at købe en licens til download, så du kan have hjernegymnastik-materialet liggende på din pc eller på institutionens intranet. Se flere oplysninger på: http://www.kinesiologi.dk/index.asp?site=31&lan=dk&menu=8

 

 

KURSUSKALENDER    

 

JANUAR 2014 

AARHUS            2.-5.                    Kropsafbalancering / TFH 3 og 4

AARHUS            3.                         Praktisk træning KIK B1

AARHUS            4.-5.                    Kommunikation med den intelligente krop KIK B2

SJÆLLAND        9.-12.                  Kropsafbalancering / TFH 3 og 4

FYN                     18.-19.               Kropsafbalancering / TFH 1   

FYN                     24.                       Praktisk træning KIK B 2

FYN                     25.-26.               Kommunikation med den intelligente krop C1

SJÆLLAND        31.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 3 og 4 samt eksamen

FEBRUAR 2014

SJÆLLAND        1.-2.                    Meridiankursus 2

AARHUS            7.                         Praktisk træning KIK B2

FYN                     7.                         Praktisk træning KIK C 1

AARHUS            8.-9.                    Kommunikation med den intelligente krop C1

FYN                     8.-9.                    Kommunikation med den intelligente krop C2

FYN                     14.                       Praktisk træning KA / TFH 1

FYN                     15.-16.               Kropsafbalancering / TFH 2

FYN                     21.-23.               Enhedsterapiuddannelse med Audun Myskja

SJÆLLAND        25.                       Praktik 17-22

AARHUS            28.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 3 og 4 samt eksamen

AARHUS            28.                       Praktisk træning KIK C1

 

MARTS 2014

AARHUS            1.-2.                    Kommunikation med den intelligente krop C2

AARHUS            7.                         Praktisk træning KIK C2 er flyttet hertil!

AARHUS            8.-9.                    Introkursus for Kropsakademiets studerende. Tilmelding til Kropsakademiet.

SJÆLLAND        12.                       Lyskursus 1. del kl. 17-21,30 Gl. Havdrup, 4622 Havdrup

SJÆLLAND        14.-16.               Det Multidimensionale Menneske

FYN                     14.                       Praktisk træning C2

FYN                     15.-16.               Meridiankursus 1

SJÆLLAND        26.                      Lyskursus 2. del kl. 17-21,30 Gl. Havdrup, 4622 Havdrup

FYN                     28.                       Praktisk træning KA / TFH 2

FYN                     29.-30.               Kropsafbalancering / TFH 3

 

APRIL 2014

AARHUS            4.-7.                    Kommunikation med den intelligente krop D

SJÆLLAND        5.-6                     Farvefrekvenser, lys og lyd

FYN                     11.-14.               Kommunikation med den intelligente krop D1 og D2

AARHUS            15.                       Praktisk træning D. Eksamen KIK

AARHUS            15.-16.               Metaforkursus

FYN                     25.                       Praktisk træning KA / TFH 3

FYN                     26.-27.               Kropsafbalancering / TFH 4 (Flyttes muligvis til maj måned)

SJÆLLAND        25.-28.               Kommunikation med den intelligente krop A

AARHUS            26.                       Sansekursus m. børneergoterapeut og Kinesiolog RAB Susanne Rud.

 

MAJ 2014

SJÆLLAND        3.-4.                   Shamanistisk grundkursus kl. 9,30-16,30 Gl. Havdrup, 4622 Havdrup

FYN                     3.-4.                    Meridiankursus 2 / TFH 4 eller den følgende weekend

FYN                     9.                         Praktisk træning D1 og 2 samt TFH/KA 4

FYN                     10.-11.               Meridiankursus 2 / TFH 4

SJÆLLAND        13.                       Praktisk træning Kommunikation med den intelligente Krop modul A

AARHUS            24.-25.               Farvefrekvenser, lys og lyd.

 

JUNI 2014

SJÆLLAND        13.-16.               Kommunikation med den intelligente krop B

AARHUS            14.-15.               Meridiankursus del 1.

SJÆLLAND        25.                       Praktisk træning Kommunikation med den intelligente Krop modul B

AARHUS            28.-29.               Meridiankursus del 2.

 

AUGUST 2014

FYN                     6.-10.                  Enhedsterapiuddannelse med Audun Myskja

SJÆLLAND        12.-15.               Kommunikation med den intelligente krop C

FYN                     23.-24.               Kommunikation med den intelligente krop. Modul A 1

AARHUS            28.-31.               TFH/Kropsafbalancering 1 og 2

AARHUS            28.-31.               Kommunikation med den intelligente krop. Modul A

 

SEPTEMBER 2014

SJÆLLAND        25.                       Praktisk træning Kommunikation med den intelligente Krop modul C

                             13.-20.               Retreat og kursus i Provence

SJÆLLAND        26.-28.               Psykologi-kursus med Emmy Sieverts

AARHUS            26.                       Praktisk træning TFH/Kropsafbalancering 1 og 2

AARHUS            26.                       Praktisk træning KIK A

FYN                     27.-28.               Kommunikation med den intelligente krop. Modul A 2

 

 

OKTOBER 2014

AARHUS            2.-5.                    TFH/Kropsafbalancering 3 og 4

AARHUS            2.-5.                    Kommunikation med den intelligente krop. Modul B

AARHUS            24.                       Praktisk træning TFH/Kropsafbalancering 3 og 4

AARHUS            24.                       Praktisk træning KIK B

SJÆLLAND        24.-26.               Psykologi 2. del Psykolog og DK – Kinesiolog Emmy Sieverts

FYN                     31.                       Enhedsterapi-uddannelse 2. år med Audun Myskja

 

NOVEMBER 2014

FYN                     1.-2.                    Enhedsterapi-uddannelse 2. år med Audun Myskja

SJÆLLAND        6.-9.                    TFH/Kropsafbalancering 1 og 2

SJÆLLAND        6.-9.                    Kommunikation med den intelligente krop D

AARHUS            13.-16.               Kommunikation med den intelligente krop. Modul C

FYN                     14.                       Praktisk træning KIK A 2

FYN                     15.-16.               Kommunikation med den intelligente krop. Modul B 1

SJÆLLAND        21.                       Praktisk træning TFH/Kropsafbalancering 1 og 2

SJÆLLAND        22.-23.               Metaforkursus

AARHUS            28.                       Praktisk træning KIK C

FYN                     28.                       Praktisk træning KIK B 1

FYN                     29.-30.               Kommunikation med den intelligente krop. Modul B 2

 

DECEMBER 2014

JANUAR 2015

SJÆLLAND        8.-11.                  TFH/Kropsafbalancering 3 og 4

AARHUS            15.-18.               Kommunikation med den intelligente krop. Modul D

 

FYN                     16.                       Praktisk træning KIK B 2

FYN                     17.-18.               Kommunikation med den intelligente krop. Modul C 1

FYN                     24.-25.               TFH/Kropsafbalancering 1

 

FEBRUAR 2015

FYN                     13.                       Praktisk træning KIK C 1

FYN                     14.-15.               Kommunikation med den intelligente krop. Modul C 2

FYN                     20.-22.               Enhedsterapi uddannelsen hold 1 tredje år

FYN                     27.                       Praktisk træning TFH/Kropsafbalancering 1

FYN                     28.                       TFH/Kropsafbalancering 2

 

MARTS 2015

FYN                     1.                         TFH/Kropsafbalancering 2

FYN                     20.                       Praktisk træning TFH/Kropsafbalancering 2

FYN                     21.-22.               TFH/Kropsafbalancering 3

FYN                     27.-30.               Kommunikation med den intelligente krop. Modul D 1 og 2

 

APRIL 2015

FYN                     17.                       Praktisk træning TFH/Kropsafbalancering 3

FYN                     18.-19.               TFH/Kropsafbalancering 4