Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev juli 2011

Nyhedsbrev juli 2011

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

 

Vi kan simpelthen ikke vente med at fortælle jer en rigtig god nyhed, så her kommer den:

 

ÅRETS SCOOP! J J

Der er faldet en appelsin ned i vores turban. Det er lykkedes at få en aftale med AUDUN MYSKJA, norsk overlæge med uddannelse i alternativ behandling, og han kommer til Danmark d.24.-26.februar 2012 for at holde et 24-timers kursus, som bl.a. kommer til at handle om toning, meditation, healing og energi.

Der er plads til 40 kursister, og pladserne fordeles efter først til mølle princippet. Kurset afholdes på Fyn.

Læs mere om Audun Myskja på hans hjemmeside: www.livshjelp.no

Se også hans bøger: Musik som medicin og Komplementær og Alternativ behandling – på vej mod en integreret medicin.

Arrangeret i samarbejde med foreningen Danske kinesiologer

 

Så skriver vi juli. Det har været midsommer, men der er stadig masser af dansk sommer tilbage til os. Dansk sommer, som vi kender den, med vekslende temperaturer, sol, regn og blæst. Haverne bugner af grønt og frugt, som modnes i sommerens sol, og blomsterne folder sig ud i al deres pragt. Nogle af dem kan sågar spises – blomsterkarse gør sig godt i salatskålen og hjulkrone ligeså.

Sommervarmen tørrer ud, og det er vigtigt, at vi får nok væske af den rigtige slags, så vi ikke dehydrerer. Der findes kun en rigtig væske, når vi skal give os selv den rigtige næring, og det er vand. Det er blevet sagt før, og det skal siges igen. Vi skal drikke vand – rent vand, for det er det, som vores krop har brug for. Kaffe, sort te, øl og vin regnes ikke for væske – de er derimod vanddrivende, og det betyder, at man skal indtage dobbelt så meget vand for at modregne væsketabet.

Så budskabet er klart: DRIK MERE VAND!

Begynd dagen med at drikke 1-2 glas vand, evt. med citron. Det skyller systemet igennem og stimulerer fordøjelsen.

Drik et glas vand i timen eller ca. 1,5 liter om dagen, gerne mere.

Drik mellem måltiderne og ikke til måltidet. Fordøjelsesvæskerne kan ikke lide at blive fortyndet!

Drik vand uden kulsyre. Kulsyre gør kroppen sur, og kroppen er ofte for sur allerede.

Drik ikke for meget koldt vand. Det svækker miltmeridianen. Drik vand fra vandhanen eller varmt vand med varmende urter som ingefær, fennikel, kanel eller kryddernellike. Det styrker også fordøjelsen.

Drik et glas vand ved sengetid, så har kroppen væske til nattens udrensning.

Der findes en enkel metode til at fordele vandet rundt til alle kroppens organer og celler, en såkaldt selvafbalancering for vand. Den kan udføres ved at holde på et punkt på kroppens midterlinje og i tankerne forbinde punktet med et bestemt organ. Det er enkelt og effektivt og kan udføres relativt hurtigt. Øvelsen kan laves hver eneste dag, så man sikrer sig, at kroppens organer altid har den mængde væske, de behøver.

 

Selvafbalancering for vand:

Hold på punktet, som ligger to fingerbredder over navlen og tænk herefter på organerne i denne rækkefølge:

Lunger, kredsløbet, hjertet, leveren, galdeblæren, milten, nyrerne, maven, tyktarmen, hormonsystemet, tyndtarmen og blæren.

Gå videre til det næste organ, når der føles velvære og ro i det organ, der blev arbejdet med.

Kommentar:

Nogle mærker, at der bliver flyttet rundt inde i kroppen, og maven rumler måske. Andre mærker ikke så meget. Men hav tillid til systemet og processen. Det virker altid.

IONISERET VAND:

Er der brug for en generel udrensning, så kunne ioniseret vand måske være løsningen.

Det kan man læse om i ”The Amazing Liver and Gallbladder Flush” af Andreas Moritz. Han skriver en del om kolesterol. I bogen er der også et afsnit om, hvordan man kan undgå galdesten. Et af hans bud er at drikke ioniseret vand regelmæssigt. Flg. er en direkte oversættelse af afsnittet om ioniseret vand:

Ioniseret vand har en dybt rensende effekt på alle væv i kroppen. Det hjælper til at reducere giftstoffer, forbedrer kredsløbsfunktioner og afbalancerer galden.

Man koger vand i 15-20 minutter, hvilket bevirker, at det bliver tyndere (molekyle-klyngerne reduceres fra det normale antal på omkring 10.000 til en eller to klynger). Samtidig bliver vandet mættet med negative ilt ioner (OH-). Når man tager små mundfulde af dette vand henover dagen, begynder det automatisk at rense alle væv i kroppen og hjælper samtidig kroppen til at komme af med de positivt ladede ioner (som er forbundet med skadelige syrer og giftstoffer).

 

De fleste giftstoffer og affaldsmaterialer bærer en positiv ladning, som således helt naturligt hæfter sig på kroppen som er negativt ladet overalt. Når de negativt ladede ioner kommer ind i kroppen med det indtagne vand, bliver de tiltrukket af det positivt ladede giftige materiale. Dette neutraliserer affalds- og giftstoffer, forandrer dem til flydende materiale, som kroppen lettere kan fjerne.

De første dage eller måske uger, hvor man er i gang med at rense kroppens væv på denne måde, kan tungen få en gullig eller hvidlig belægning, hvilket blot indikerer, at kroppen renser giftigt materiale ud.

Hvis man vejer alt for meget, kan denne udrensningsmetode hjælpe kroppen af med mange kg over en kort periode uden de bivirkninger, som normalt ledsager så pludselig vægttab.

Selve opskriften:

Kog vand i 15-20 minutter i en stålgryde og hæld det på en termokande. Termokanden holder vandet varmt og ioniseret hen over dagen. Tag en eller to mundfulde for hver halve time hele dagen, og drik det så varmt, som var det te.

Denne metode kan bruges, når som helst du ikke føler dig veltilpas, når du føler dig overfyldt, når du ønsker at holde dit blod tyndt, eller bare ønsker at føle dig mere energisk og frisk.

Nogle mennesker drikker ioniseret  vand for en periode på tre-fire uger, andre gør det hele tiden.

Ilt ionerne dannes, når det kogende vand bobler, nøjagtig som når vandet når jorden i et vandfald eller bølgerne brydes ved kysten.

I en termokande vil vandet være ioniseret op til 12 timer eller længere, så længe det holder sig varmt.

Den totale mængde vand, der er brug for at koge for at have nok til en hel dag, er 0,6-0,7 liter.

Dette specielle vand er ikke en erstatning for at drikke den daglige mængde af vand. Kroppen bruger udelukkende det ioniserede vand til at rense vævet.

 

UDRENSNING – CLEAN KUREN

Har du puslet med tanken om at gå på kur, rense ud i dine dårligdomme eller vil du bare gøre noget godt for dig selv?

Så skulle du tage og læse en bog, som er skrevet af Alejandro Junger, en amerikansk læge. Bogen hedder: REN KROP – SUND KROP – genopret kroppens naturlige evne til selvhelbredelse med CLEAN-KUREN.

CLEAN-KUREN er en effektiv 3-ugers udrensningskur, og der følger lækre opskrifter med, som støtter op om udrensningsprocessen. Kuren bygger på to flydende måltider og et fast måltid om dagen, samt at man understøtter kroppens udrensningsproces gennem enkle metoder og øvelser, meditation bl.a.

Forfatteren skriver selv: ”CLEAN-KUREN vil give dig store resultater, men forvent ikke, at den er et vidundermiddel. Du skal i højere grad opfatte den som en dybtgående og velfortjent chokstart på en mere afbalanceret levevis. Når du er færdig med kuren, er det op til dig selv at opretholde balance, hvis du ønsker at holde udbyttet ved lige. Benyt nogle af de principper, du allerede har gjort brug af, når du vælger en måde at spise og leve på, du kan gennemføre på daglig basis.”

Bogen er skrevet i et let sprog, og den er så absolut værd at læse, hvis man har lyst til at forbedre sin indre økologi, lyst til at læse mere om, sammenhængen mellem mad og miljø helt ned på celleplan.

 

Det kulinariske aspekt

Om sommeren vil vi gerne have lidt let mad, og så gør det ikke noget, at det også er hurtigt. Så kan vi nemlig hurtigere komme ud og nyde sommerens gode vejr og de lune aftener på terrassen. Her er lidt inspiration til let sommermad:

God dip til chips og grøntsager eller som tilbehør til kød eller på avocado eller salat

1 dåse artiskokhjerter – væsken hældes fra

1 pose pinjekerner

citronsaft efter smag

salt / peber

olivenolie

1 fed hvidløg ( hvis man er til hvidløg)

Det hele puttes i blenderen og blendes til en lind masse.

 

En lækker og let salat

Vårsalat eller bladsalat

Halve jordbær eller hele hindbær

Sirupsristede valnødder – brug eventuelt en anelse olie sammen med siruppen

Dressing af sirup og citronsaft.

Salaten lægges på et fad. Jordbær eller hindbær drysses med let hånd over salaten.

De sirupsristede valnødder drysses over

Til sidst hældes dressingen over.

 

VELBEKOMME

Aktuelt om kurser

Et hold med 12 glade kursister har den 8. maj gennemført KA / TFH 1-4 på KINESIOLOGI-AKADEMIET på Fyn. 7 af dem fortsatte med metaforkurset i juni måned, og de var alle meget glade for at få lagt dette kursus oveni KA-rækken, fordi det hele nu blev bundet sammen på en ny og særdeles brugbar måde. KA forløb starter i de tre akademier i hhv. august, september og oktober. Se kursusliste nederst i nyhedsbrevet.

Kropsafbalancerings / TFH-kurserne er for alle. Idéen med disse kurser var jo, at der i hver eneste familie skulle være en person, som kunne tage vare på familiens ve og vel. Så derfor kan alle deltage og lære at teste muskler. Det kan sidestilles med et håndværk, og det er ikke udenadslære. Alt kan slås op i de tilhørende bøger, og der udleveres desuden laminerede ark, som gør det lettere at arbejde med materialet. Efter hvert kursus arrangeres der træningsaftner, så man er aldrig alene med sin lærdom. Der bliver hele tiden fulgt op på det.

Læs herunder, hvad nogle af de fynske kursister udtaler:

”Tak for mål m.m. – hvor får vi bare hældt på os af dig! Der er virkelig alt det input, jeg sådan efterlyste i mit liv” J

”Med det, som jeg allerede på nuværende tidspunkt har lært, kan jeg se, at det er noget, som så mange mennesker som muligt bør have kendskab til.”

”Samtidig med kursus havde jeg en dreng, som jeg afbalancerede. Han kom på grund af problemer med læsning og kommunikation. Afbalanceringerne gav ham mod, kammerater som han tidligere undgik, begyndte han at lege med. Forældrene oplever kinesiologien som en metode, der har styrket og løst op for hæmninger, samtidig med at drengen har fået et større selvværd og en styrket tro på sig selv. De vil fortsat benytte metoden hvis deres dreng har behov for det.”

”Kurset i Kropsafbalancering er ikke blot et kursus. Det går ind under huden på én. Er jeg uoplagt, har jeg lært at hælde energi på systemet. Er jeg utilpas, har jeg lært at afbalancere mig selv. Jeg afbalancerer andre med stor succes, selv vores vædder, som brød ud og blev forgiftet af for meget mad! Han var opgivet, men efter 5 dages ihærdig indsats går han nu atter i folden og spiser!”

”Jeg har været på kurset Kropsafbalancering 1-4 her i foråret, og det har været rigtig lærerigt for mig. Det var langt ud over mine forventninger! Jeg har mest brugt det på min familie, men også til mig selv. Det har været rart, hvis der lige har været noget, at man så har kunnet gå ind og lave en afbalancering. Jeg har været rigtig overrasket over, hvor meget vi har lært på så kort tid. Der har været en super god stemning til kurserne. Så det kan varmt anbefales til andre.” 

”Jeg mødte en kvinde på, som var meget utilpas og stiv i nakken. Jeg tilbød at give hende en afbalancering. Jeg arbejder med hendes muskler og til sidst fjerne jeg emotionelt stress. Efter nogen tid tager hun en dyb indånding og åbner sine øjne. Det første, hun udtrykker er: ” Nej, hvor er her dog stille”. Hun roterer lidt med skuldrene og siger: ”Det hjalp, men helt væk er det ikke”. Vi skiltes, et par timer efter møder jeg hende, og spørger til, hvordan hun har det? Hun kigger og smiler: ”Jo, lige pludselig gik det op for mig, at alle smerter var væk. Åh, det var dejligt, jeg kommer igen, hvis jeg får brug for det”.

Er du den næste, som skal med på kursus i Kropsafbalancering / TFH 1-4? Hvis det har givet dig blod på tanden, så er der stadig ledige pladser.

Spørg din nabo / ven / veninde/ eller en helt anden, om de også vil med? Hvis du er tilmeldt og kommer med endnu en kursist, udløser det 100 kr. i rabat på dit kursus!

 

AUGUST 2011

FYN                     6.-7.                    Kropsafbalancering 1

SJÆLLAND        5.-7.                    Det multidimensionale Menneske

FYN                     13.-14.               Kommunikation med den Intelligente Krop Modul A 1

FYN                     19.-21.               Det multidimensionale Menneske

SEPTEMBER 2011

SJÆLLAND        3.-4.                    Shamakinese 1

FYN                     3.-4.                    Kropsafbalancering 2

FYN                     10.-11.               Kommunikation med den intelligente Krop Modul A 2

AARHUS            17.-18.               Farveduftkursus

SJÆLLAND        24.-25.               Kropsafbalancering 1

OKTOBER 2011

SJÆLLAND        1.-2.                    Farveduftkursus

AARHUS            1.-2.                    Kropsafbalancering 1

FYN                     8.-9.                    Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B 1

Sjælland            12. og 26.          Lyskursus

 

FYN                     22.-23.               Kropsafbalancering 3

SJÆLLAND        29.-30.               Kropsafbalancering 2

NOVEMBER 2011

AARHUS            5.-6.                    Kropsafbalancering 2

SJÆLLAND        11.-13.               Tankeenergier / Livsstrategier

FYN                     12.-13.               Kropsafbalancering 4

AARHUS            12.                       Magnetisme, Polaritet, Enhed

FYN                     19.-20.               Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B 2

SJÆLLAND        26.-27.               Kropsafbalancering 3

DECEMBER 2011

AARHUS            3.-4.                    Kropsafbalancering 3

JANUAR 2012

SJÆLLAND        7.-8.                    Kropsafbalancering 4

AARHUS            14.-15.               Kropsafbalancering 4

FYN                     20.-22.               Kost og ernæring

FYN                     28.-29.               Kommunikation med den Intelligente Krop Modul C 1

FEBRUAR 2012

SJÆLLAND        2.-5.                    Kommunikation med den intelligente Krop Modul A

AARHUS            3.-6.                    Kommunikation med den intelligente Krop Modul A

FYN                     4.-5.                    Kropsafbalancering / TFH 1

FYN                     10.-11.               Kommunikation med den intelligente Krop Modul C 2

FYN                     24.-26.               Kursus med AUDUN MYSKJA fra Norge

MARTS 2012

FYN                     3.-4.                    Kropsafbalancering / TFH 2

AARHUS            3.-6.                    Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B

SJÆLLAND        8.-11.                  Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B

FYN                     10.-11.               Kommunikation med den intelligente Krop Modul D 1

FYN                     31.                       Kropsafbalancering / TFH 3

APRIL 2012

FYN                     1.                         Kropsafbalancering / TFH 3

FYN                     21.-22.               Kommunikation med den intelligente Krop Modul D 2

FYN                     28.-29.               Kropsafbalancering / TFH 4

MAJ 2012

FYN                     11.-13.               Det multidimensionale menneske

JUNI 2012

FYN                     2.-3.                    Metaforkursus