Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev juli 2012

Nyhedsbrev juli 2012

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

 Nyhedsbrev_juli_2012_1

 

 

 

 

I følge kalenderen er det sommer, ovenikøbet højsommer, selv om varmen og solen lader vente på sig. Hylden blomstrer og sender duftkaskader ind over os, når vi er ude. Mange andre dufte blander sig og skaber en symfoni af sommer. Det er dejligt hvert eneste år. Haven bugner af frugt og grønt, og blomsterne vajer for vinden. Kan man ønske sig noget bedre end dansk midsommer, røde jordbær, hvide margueritter og blå kornblomster.

Månedens billede er dog ikke kornblomster, men hørblomster. Små svævende blomster på lange, tynde stilke, som yndefuldt bevæger sig i vinden og bringer lys og glæde. Hørplanten er en gammel kulturplante, som har været brugt til utallige formål. Tilbage i stenalderen brugte man hør til reb og fiskenet. De gamle ægyptere spandt garn og vævede stof af hørplanten og brugte den til fremstilling af de fineste klæder og til gazestrimler, som blev anvendt til balsamering. Hør er stadig

 

en skattet plante. Tøj fremstillet af hør er behageligt at have på, og det lille brune hørfrø har talrige anvendelsesmuligheder. Tænk på linoleumsgulve og på linoliemaling og på fødevareproduktion.

Frøet indeholder som alle andre frø værdifulde næringsstoffer, men helt særligt for hørfrøet er den store mængde af omega-3 fedtstoffer, som vi har brug for som en del af den daglige ernæring. Disse fedstoffer er gode for både hjerte og hjerne, og vi får generelt for lidt omega-3 fedtsyrer, og det bevirker, at vores fedtstofbalance let forrykkes pga. for stort indtag af omega-6 fedtsyrer.

For at få det fulde udbytte af fedtsyrerne er det nødvendigt at knuse frøet, men da olien harsker meget let, bør man først knuse frøene, når de skal indtages. Knust hørfrø harsker ved opbevaring – selv over kort tid, og det kan derfor ikke anbefales at købe hørfrøpulver. Det er langt bedre at investere I en lille kaffekværn til at knuse frøene.

Hørfrøet har så stærk en skal, at den ikke kan omsættes I fordøjelseskanalen, så frøet skal knuses, hvis man skal have udbyttet af fedtsyrerne. Til gengæld har skallen nogle andre egenskaber. Læg et hørfrø I et glas vand og se, hvordan det svulmer op og bliver slimet. Den samme proces sker I fordøjelseskanalen, så derfor har hørfrø en gunstig indvirkning på fordøjelsen. Men den spidse ende irriterer tarmslimhinden, så man skal ikke spise uhæmmet løs af hele hørfrø.

Man kan købe ren hørfrøolie, som selvfølgelig skal opbevares på køl både hos forhandler og forbruger, og man kan købe forskellige blandingsolier. Begge typer olier kan indtages rent eller I en smoothie.

Man kan også lave sin egen frøblanding, som man indtager en spiseskefuld af hver dag:

Frøblanding:

1 del solsikkekerner

1 del græskarkerner

1 del sesamfrø

2 dele hørfrø

Det hele blandes og opbevares køligt I en tætsluttende beholder. Hver morgen kan man kværne 1 spiseskefuld frøblanding og drysse over morgenmaden, og så har man fået fedtsyretilskud på helt naturlig vis og med den rigtige sammensætning af omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Blandingen kan

 

også anvendes I muffins, smoothie eller I bagværk. For at dække sit dagsbehov anbefales det at indtage en spiseskefuld olie ved siden af.

Mandelmuffins (ca. 20 stk.)

Denne opskrift på sunde muffins er også meget populær. Ophavsmanden fortaber sig I det uvisse, men opskriften cirkulerer på mange forskellige kostkurser:

250 g frøblanding

200 g mandler / pinjekerne / cashewnødder

250 g modne bananer

2 æg

1 lille tsk. Vanilje

1 lille tsk. Kanel

1 knivspids salt

1 tsk. bagepulver

50 g rosiner og / eller mørk chokolade (71 % eller 85 %)

Mandler og frø kværnes til mel I blender eller foodprocessor. Bananer og æg blendes med. Krydderier, salt og bagepulver blandes I sammen med rosiner og / eller hakket chokolade. Dejen fordeles I muffinsforme og bages ved 200 grader I 12-16 minutter. Kagerne kan spises efter afkøling, men de vinder ved at komme en tur I fryseren og herefter blive taget op, efterhånden som de skal indtages. Advarsel: kan være stærkt vanedannende J

 

“Naturligvis” på DK 4

Hvis du er I stand til at tage programmet DK 4, har du måske allerede bemærket, at der d.22.juni var en rigtig fin udsendelse med Kisser Bjerregård og en af hendes klienter og programmets redaktør Peer Heissel. Det er stadig muligt at se udsendelsen. Klik ind på vores hjemmeside: www.kinesiologi-akademiet.dk I venstre spalte skal du klikke på “Kisser I TV”, og så kommer du lige ind til udsendelsen. God fornøjelse.

 

Gode ferietips:

Sommer er for de fleste lig med ferie, både herhjemme og I udlandet. Vi gentager derfor vores gode råd fra september måneds nyhedsbrev:

En flyvetur til fjerne destinationer kan medføre jetlag. Det kan man gøre noget ved, for man kan indstille kroppens indre ur ved at arbejde med meridianerne.

Der findes flere metoder. Denne er enkel og kan udføres uden det store kendskab til meridianer.

  • Bank på Nyre 27 i begge sider i 1⁄2 minut. Punkterne ligger lige under kravebenet på hver sin side af brystbenet. Bank med alle fem fingerspidser, så er du sikker på at ramme punktet.
  • Stryg Centralmeridianen fem gange – før hånden fra skambenet til underlæben (meridianens løbsretning)

 

  • Stryg Guvernørmeridianen fem gange – før hånden fra halebenet til overlæben ( meridianens løbsretning)
  • Stryg Lever-­‐, Nyre-­‐ og Miltmeridian i højre side ved at føre din venstre hånd fra storetåen langs indersiden af benet til kravebenet.
  • Stræk højre arm i vejret og fortsæt dit strøg op ad armens inderside til fingerspidserne.
  • Stryg fem gange i højre side og gentag proceduren i venstre side, ligeledes fem gange.
  • Stryg nu med begge hænder fra næseroden og op over hovedet, ned over ryggen. Fortsæt strøget ned over benet og ud til tæerne, idet du lader hele håndfladen dække benet fra benets midterlinje bagpå til benets midterlinje foran.
  • Udfør dette strøg fem gange i alt. 


Dette er en lille øvelse, der kan bruges som hjælp til selvhjælp. Hvis der opleves problemer med træthed, udmattelse og manglende appetit efter en operation, bør man kontakte en kinesiolog for at få justeret sit indre ur igen. 
Øvelsen kan udføres dagligt, når man tørrer sig efter brusebadet. Så gør man samtidig noget godt for sig selv og sine meridianer. 


Vi kan også anbefale en hvid duft, som bruges i forbindelse med tidsforskydninger. Den kan købes hos Mette Pedersen, www.farvedufte.dk

 

Nyuddannet DK-Kinesiolog

Mandag d.24. juni blev en mærkedag I Kinesiologi-Akademiets historie. Vi havde vores første kursist til eksamen, og vi er rigtig glade for at kunne sige til lykke til Mette Helstrup, som nu kan kalde sig DK-Kinesiolog. Mette har allerede klinik I Vester Skerninge på Sydfyn.

 Nyhedsbrev_juli_2012_2

 

 

 

 

 

Uddannelse I Enhedsterapi

I slutningen af vinterferien havde vi kursus med Audun Myskja, læge fra Norge, og det var en kæmpe succes og samtidig en stor oplevelse, og vi har fået så mange positive tilbagemeldinger fra de 49 kursister. Det er vi naturligvis meget glade for. Der blev lyttet og arbejdet intenst i samtlige tre dage, og alle fik så meget med sig hjem. Audun Myskja var også glad for at være i Danmark og undervise, og han kommer igen til oktober for at starte et samarbejde op med Kinesiologi-Akademiet, hvor han udbyder hele sin Enhedsterapi-uddannelse her i Danmark. Det glæder vi os rigtig meget til at være en del af, og vi glæder os over, at rigtig mange allerede har meldt sig til uddannelsen, som kommer til at foregå på Husmandsstedet i Årslev på Midtfyn.

Der er stadig enkelte ledige pladser, så hold dig ikke tilbage. De sidste pladser bliver delt ud efter ”først til mølle” princippet, og der er kun plads til 50 kursister.

I mellem tiden har Audun Myskja forsvaret sin doktordisputats “Integrated music in nursing homes – an approach to dementia care” i Bergen. Vi ønsker Audun Myskja hjertelig til lykke.

 

Mandag d.27.august kl.17.30-21 har vi inviteret Jane Winther fra Unisounds til at komme til Ringe. Jane Winther skriver flg. om sit foredrag:

 Nyhedsbrev_november_2013_5

 

 

 

 

Syngeskålenes forunderlige univers

Foredrag med musiker, komponist og lydbehandler Jane Winther.

En introduktion til brugen af syngeskåle for både behandlere og alle, der kunne have interesse i at vide mere om, hvordan man kan arbejde med syngeskåle til bl.a. ro, centrering og fordybelse.

Syngeskålene er et instrument, der består af en legering af fem til syv metaller, og de kan spores tilbage til Asien ca. 2000 år f. Kr.

De forskellige metallers indhold skaber naturligt varierende klange og overtoner, der stimulerer kroppen til at genskabe sin egen harmoniske frekvens og hjælper med at producere Alpha hjernebølger, som er til stede i hjernen ved dyb afslapning. Skålenes toner favner lytteren i en afgrænset klokke af lyd og skaber derved ro og plads til centrering af den fysiske krop såvel som psyken.

 

 

Syngeskålen er således et særdeles kraftfuldt redskab til brug ved både forebyggelse af, og ikke mindst ved fysiske spændinger, samt mental stress.

En lydbehandling kan hjælpe med at finde ro, velvære, centrering samt bringe indre klarhed og balance. Det er ligeledes en god måde at transformere uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre om til en mere bevidst livsførelse.

Jane vil fortælle om syngeskålenes historie og vise på flere af deltagerne, hvordan man kan bruge syngeskålene i praksis.

Efter foredraget vil der være mulighed for at købe syngeskåle og klokker, som Jane personligt har håndplukket i Himalaya.

Jane Winther har siden 1997 haft virksomheden Unisound, som fungerer som musikforlag for hendes 11 CD-udgivelser.

Derudover tilbyder hun kurser, koncerter, enkeltundervisning samt salg af syngeskåle / klangskåle, klokker og vindklokker.

Essensen i Janes arbejde er fokus på musik til ro, centrering og velvære samt musik, der skaber rum til blot at være …..

Pris: 275 kr. inkl. en sandwich.

Selve arrangementet starter præcist kl.18, så den første halve time bruges til at lande og fortære en sandwich.

Tilmelding til Birgit Nielsen : birgit@kinese.dk eller tlf. 23 43 36 62

 

Frankrig

I den første uge i september drager vi til Frankrig sammen med 9 kursister – retreat i det skønne Provence og kinesiologi-kursus samtidig med. Det glæder vi os naturligvis også til. I vores næste nyhedsbrev vil vi fortælle om turen.

 

 

Feng Shui

Senere i efteråret arrangerer vi en aften med Feng Shui. Vi er så heldige, at en af vores kursister har et Feng Shui firma sammen med sin søster, og de vil gerne give os en indføring i principperne, så vi kan få ny inspiration til at indrette os i pagt med de fem elementer. Datoen følger

 

Psykologi

Vi er så heldige, at psykolog og kropsterapeut Ulla Rung Weeke har sagt ja til at undervise i psykologi på Fyn i 2013. Datoerne ligger fast, så reserver dine fridage allerede nu, for der er virkelig noget at glæde sig til. Kurset er for alle, som har lyst at fordybe sig i dette område. Ulla Rung-Weeke skriver flg. om kurset:

Kortere efteruddannelsesforløb på ni moduldage i 

biologisk traumebehandling på Fyn med start d. 4 marts 2013

 

Efteruddannelsesforløbet er opdelt i to overordnede temaer;

 

Første del omhandler det medfødte tilknytningssystem, og hvorledes tilknytningen de første år danner og modner babys hjerne herunder nerve- og hormonsystem, evnen til at være i kroppen og danner grundlag for den gryende personlighed.

Det viser sig tydeligt, at vores organisme lærer af, så tidligt at have betingelser som fostre og baby.

 

Den første tid handler om, at i tilknytningen til mor/far lærer baby forskellige kropslige aktiveringsniveauer, som danner og organiserer barnets begyndende biokemi. 

Hvis det er en rar, stabil og rolig kontakt vil mors næring, kropsvarme, berøring og stemme modulere og regulere barnets hjerterytme, blodtryk, åndedrætsmønster, væksthormoner, tonus i hele kropsbindevævet, tarmfloraen, immun – hormon og nervesystem.

Magien i dette er, at det ikke kun er følelsesmæssigt, at vi er afhængige af hinanden, men at selve reguleringen af biokemien er erfaringsbaseret, danner sig, danser med og erfarer, af de andre derude og dette tonesætter blandt andet stressresponssystemet, som er det, vi senere reagerer med, når vi bliver bange, stressede, angste, forladte eller føler os truede.

 

Anden del af efteruddannelsesforløbet omhandler viden om de akutte chok, hvad det gør ved hjernen, nervesystemet og vores krop.

 Og hvad der sker, hvis kroppen af en eller anden grund opretholder mange af de stærke følelser og kropssansninger på en måde, så nervesystemet ikke efterfølgende regulerer sig og genfinder en

 

 

ny balance.

Ofte ses den manglende regulering hos mange mennesker som en fastlåsning og kan risikere efterfølgende at give mange slags symptomer.

 

Den manglende erfaring med at komme sig låser den massive mængder af stresskemi fast og den biologiske krop bliver tvunget til at forvalte den massive alarmeringstilstand, som bliver til kaskader af stresskemi og det svækker vores organisme over tid. 

Vores krop bliver til et lukket system med et voldsomt stort indre pres.

 

Dette indre pres viser sig bl.a. som panikangst, påtrængende voldsomme billeder, mange slags

kropslige symptomer, frysninger, følelser af dissociering, depressioner og ofte massive følelser af skam og skyld med risiko for at isolere sig.

Tilstande, som alle opstår af og påvirker vores biokemi, nervesystem og personlighed og danner erindrings- og frygtspor, som efterfølgende alt for let tændes om og om igen og forhindrer os i at være glade, veltilfredse, kreative og sanselige væsner.

 

Målsætningen med dette forløb er at øge kendskabet til chokerende oplevelser og hvorledes disse voldsomme tilstande, hvis de ikke efterfølgende bliver hensigtsmæssigt reguleret og opløst, kan blive til traumatisering, også kaldet Post Traumatisk Stress Forstyrrelse og ligge til grund for en uendelig række af symptomer og sygdomme for mennesker i alle aldre.

 

Efteruddannelsesforløbet vil bestå af en del teori, praktiske øvelser og mange timers arbejde med at etablere nye erindringsspor i kroppen / bindevævet og iagttage, hvad det gøre ved vores personlighed og vores funktionsevne og bevægelighed i livet.

Flg. datoer er reserveret til tre moduler á tre dage:

4.-6.marts 2013 og 29.april -1.maj 2013 og 17.-19.juni 2013

Pris pr. Modul: 4000 kr.

Max. Antal deltagere: 16. Pladserne fordeles efter først til mølle – princippet.

Læs mere om Ulla Rung-Weeke: www.skolenforpsykosomatik.dk

I næste nyhedsbrev vil der være yderligere information om kurset.

 

 

 

 

 

Nyt kursus

Vi har udviklet et MERIDIAN-KURSUS, som vi holder første gang d.8.-9.december på Fyn.

Dette kursus er blevet til på baggrund af et udtalt ønske fra mange kursister: ”Vi vil så gerne lære noget mere om meridianer.”

Allerede i Kropsafbalanceringskurserne arbejdes der med meridianerne, men dette kursus går mere i dybden med de enkelte meridianer og deres respektive punkter. Der arbejdes udelukkende med punkter på underarme og underben, jf. den traditionelle kinesiske akupunktur, som også kun benytter disse punkter.

De gennemgående afbalanceringsteknikker er lyd og polaritet – to teknikker, som er enkle og effektive.

I tillæg til det udarbejdede kompendium bruges bogen ”Meridiane, Modes und Formate” af Hugo Tobar.

Kurset forventes godkendt af Danske Kinesiologiers Meritudvalg og vil herefter komme til at ligge i det tredje lag i lagkagemodellen.

 

Derudover er der igen mulighed for at starte forløb op i alle tre akademier. Se mere i kursuskalenderen sidst i nyhedsbrevet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KURSUSKALENDER    

AUGUST 2012

SJÆLLAND        6.                         Praktisk træning 6 timer kl. 15,30 til 21,30 hører til modul C

SJÆLLAND        10.-12.               Magnetisme, Polaritet og Enhed                     

FYN                     18.-19.               Kommunikation med den intelligente krop A 1

AARHUS            17.                       Praktisk træning, K.I.K. Modul B 1

AARHUS            18.-19.               Kommunikation med den intelligente krop B 2

AARHUS            20.                       Kl. 19.00-21.30 Hjælp til selvhjælp med kinesiologi

FYN                     25.-26.               Farvefrekvenser, lyd og lys – Farveduft

FYN                     27.                       Syngeskåleaften på Ringe Bibliotek

 

SEPTEMBER 2012

FRANKRIG        3.-10.                  Retreat i Provence inkl. Kursus i kinesiologi

AARHUS            14.                       Praktisk Træning, K.I.K. B 2

AARHUS            15.-16.               Kommunikation med den intelligente krop C 1

FYN                     15.-16.               Kommunikation med den intelligente krop A 2

SJÆLLAND        18.                       Praktik kl. 17 til 22 – medbring klient

SJÆLLAND        22.-23                 Kropsafbalancering 1/ TFH 1                

AARHUS            29.-30.               Kropsafbalancering 1 / TFH 1

SJÆLLAND        29.-30.               Shamanistisk Grundkursus

 

OKTOBER 2012

SJÆLLAND        5.-7                     Tankeenergier – Livsstrategier

 

FYN                     6.-7.                    Kommunikation med den intelligente krop B 1

AARHUS            5.                         Praktisk træning, K.I.K. C 1

AARHUS            6.-7.                    Kommunikation med den intelligente krop C 2

SJÆLLAND        9.                         Praktik kl. 17 til 22 – medbring klient

FYN                     12.-14.               Enhedsterapi uddannelsen 1. hold. Audun Myskja

FYN                     27.-28                 Kommunikation med den intelligente krop B 2

SJÆLLAND        30.                       Praktik kl. 17 til 22 – medbring klient

 

NOVEMBER 2012

SJÆLLAND        3.-4.                    Kropsafbalancering 2 / TFH 2

AARHUS            10.-11.               Kropsafbalancering 2 / TFH 2

SJÆLLAND        10.-11                 Kommunikation med den intelligente krop D 1

FYN                     16.-18.               Kost og ernæring

AARHUS            16.                       Praktisk træning, K.I.K. C 2

AARHUS            17.-18.               Kommunikation med den intelligente krop D 1

FYN                     24.-25.               Kommunikation med den intelligente krop C 1

AARHUS            30.                       Praktisk træning, K.I.K. D 1

 

December 2012

AARHUS            1.-2.                    Kommunikation med den intelligente krop D 2

SJÆLLAND        1.-2.                    Kommunikation med den intelligente krop D 2

FYN                     8.-9.                    Meridiankursus (NYT KURSUS)

 

 

 

JANUAR 2013 

SJÆLLAND        5.-6.                    Kropsafbalancering 3 / TFH 3

ÅRHUS               12.-13                 Kropsafbalancering 3 / TFH 3

SJÆLLAND        15.                       Praktik 17 til 22 – medbring klient

FYN                     19.-20.               Kommunikation med den intelligente krop C 2

ÅRHUS               19.-20.               Farvefrekvenser, lyd og dufte

FYN                     26.-27.               Kropsafbalancering 1 / TFH 1

SJÆLLAND        30.                       Praktik 17 til 22 – medbring klient

 

FEBRUAR 2013

SJÆLLAND        2.-3                     Kropsafbalancering 4 / TFH 4

FYN                     16.-17.               Kommunikation med den intelligente krop D 1

FYN                     22.-24.               Enhedsterapi uddannelsen 1. hold . Audun Myskja

 

MARTS 2013

FYN                     2.-3.                    Kropsafbalancering 2 / TFH 2

FYN                     4.-6.                    Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 1. modul

FYN                     23.-24.               Kommunikation med den intelligente krop D 2

 

APRIL 2013

FYN                     6.-7.                    Kropsafbalancering 3 / TFH 3

AARHUS            13.-14.               Metaforkursus

FYN                     29.-30                 Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 2. modul

 

 

MAJ 2013

FYN                     1.                         Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 2. Modul

FYN                     4.-5.                   Kropsafbalancering 4 / TFH 4

JUNI 2013

FYN                     1.-2.                    Metaforkursus

FYN                     17.-19.               Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 3. Modul

 

AUGUST 2013

FYN                   7.-11.                  Enhedsterapi uddannelsen 1. hold 5 dage. Audun Myskja

 

OKTOBER 2013

FYN                     4.-6.                    Enhedsterapi uddannelsen 1. hold . Audun Myskja