Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev maj 2012

Nyhedsbrev maj 2012

NYHEDSBREV MAJ 2012

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

 Nyhedsbrev_maj_2012_1

 

 

 

 

 

 

Foråret har holdt sit indtog, og hvor er det bare dejligt igen at høre fuglesang og se, at alting grønnes, og at smukke blomster folder sig ud i al deres ynde.

Martsviolen blomstrer stadig, selv om den hedder martsviol, og egentlig skulle vores nyhedsbrev også have været ud i marts, men på det tidspunkt, hvor brevet skulle forfattes, var vi optagede af mange andre ting, og derfor kom der slet ikke noget nyhedsbrev ud, for vi havde ikke tid til det.

Martsviolen er den første spæde forårsbebuder, som kan blomstre, selv om den halvt er dækket af sne. I oldtiden var den en hellig blomst, og den blev tilegnet guden Pan. Den havde også helbredende egenskaber. Hippokrates anbefalede den mod hovedpine og synsforstyrrelser, mod melankoli, for megen galde og inflammationer i brystet. Mesuë – arabisk videnskabsmand fra middelalderen – anbefalede den mod halsbetændelse, forstoppelse, søvnløshed og leversygdomme. Violsirup kan bruges mod halsbetændelse, forkølelse og bronkitis. Violsirup laves af tre håndfulde friske blomster, som trækker ½ dag i 1 liter vand sammen med 1 kg sukker. Herefter dampes det ind over vandbad i 1 time og hældes på flasker. (kilde: Maurice Mességué – mine lægeplanter).

Kinesiologi-Akademiet har fået en ny hjemmeside, og den er vi stolte af og glade for. Tak til vores webmaster, som har knoklet i flere måneder for at få siden til gå i luften den 14. April. Vores website er blevet shinet kraftigt op, og så har vi fået et forum på hjemmesiden, hvor man kan logge sig ind og skrive kommentarer og spørgsmål eller debattere et givet emne. Alle studerende har på denne måde også mulighed for at være i kontakt med hinanden og udveksle erfaringer eller søge hjælp. Det er muligt at skrive videre på ”en tråd” eller oprette ”en ny tråd”.

I januar og februar afviklede vi to kurser i Kost og Ernæring i samarbejde med Miljøtorvet i Brenderup på Nordvestfyn. Det var hver gang tre intense dage med fokus på fedtsyrer, protein, kulhydrater, vitaminer, mineraler, fordøjelse og blodsukker bl.a., og hele denne viden blev suppleret med de skønneste retter, som kursisterne selv kreerede i køkkenet. Det var virkelig kræs og ren nydelse at sætte sig til bords og indtage dejlig økologisk mad. Vi følger op på succesen i november, hvor der bliver endnu et kostkursus efter samme skabelon. Tilmelding til birgit@kinese.dk

I slutningen af vinterferien havde vi kursus med Audun Myskja, læge fra Norge, og det var en kæmpe succes og samtidig en stor oplevelse, og vi har fået så mange positive tilbagemeldinger fra de 49 kursister. Det er vi naturligvis meget glade for. Der blev lyttet og arbejdet intenst i samtlige tre dage, og alle fik så meget med sig hjem. Audun Myskja var også glad for at være i Danmark og undervise, og han kommer igen til oktober for at starte et samarbejde op med Kinesiologi-Akademiet, hvor han udbyder hele sin Enhedsterapi-uddannelse her i Danmark. Det glæder vi os rigtig meget til at være en del af, og vi glæder os over, at 47 personer allerede har meldt sig til uddannelsen, som kommer til at foregå på Husmandsstedet i Årslev på Midtfyn.

Der har været og er stadig stor kursusaktivitet i alle tre afdelinger, og der er spændende foredrag på bedding.

Fredag d.25.maj kl.13-20 har vi inviteret Helge Larsen, Apopharm, til at komme og give os en generel gennemgang af PEKANA og PEKANA-produkterne – homøopatisk-spagyriske lægemidler, som kommer fra Tyskland. Han vil i løbet af dagen fortælle mere specifikt om flg. emner:

 

 • Lidelser i bevægeapparatet
 • Infektionssygdomme i øvre luftveje
 • Blærelidelser
 • Overvægt
 • Afgiftningsterapi

 

Selve kurset koster 550 kr., og det er inkl. en testkasse med samtlige remedier samt eftermiddagskaffe og en sandwich til aften. Bro-rabat til sjællændere på 100 kr. Kurset finder sted hos ”Selvhjælp på Midtfyn”, Østre Ringvej 39, 5750 Ringe. Tilmelding til birgit@kinese.dk

Mandag d.27.august kl.17.30-21 har vi inviteret Jane Winther fra Unisounds til at komme til Ringe. Jane Winther skriver flg. om sit foredrag:

 Nyhedsbrev_november_2013_5

 

 

 

 

 

 

 

 

Syngeskålenes forunderlige univers

Foredrag med musiker, komponist og lydbehandler Jane Winther.

En introduktion til brugen af syngeskåle for både behandlere og alle, der kunne have interesse i at vide mere om, hvordan man kan arbejde med syngeskåle til bl.a. ro, centrering og fordybelse.

Syngeskålene er et instrument, der består af en legering af fem til syv metaller, og de kan spores tilbage til Asien ca. 2000 år f. Kr.

De forskellige metallers indhold skaber naturligt varierende klange og overtoner, der stimulerer kroppen til at genskabe sin egen harmoniske frekvens og hjælper med at producere Alpha hjernebølger, som er til stede i hjernen ved dyb afslapning. Skålenes toner favner lytteren i en afgrænset klokke af lyd og skaber derved ro og plads til centrering af den fysiske krop såvel som psyken.

Syngeskålen er således et særdeles kraftfuldt redskab til brug ved både forebyggelse af, og ikke mindst ved fysiske spændinger, samt mental stress.

En lydbehandling kan hjælpe med at finde ro, velvære, centrering samt bringe indre klarhed og balance. Det er ligeledes en god måde at transformere uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre om til en mere bevidst livsførelse.

Jane vil fortælle om syngeskålenes historie og vise på flere af deltagerne, hvordan man kan bruge syngeskålene i praksis.

Efter foredraget vil der være mulighed for at købe syngeskåle og klokker, som Jane personligt har håndplukket i Himalaya.

Jane Winther har siden 1997 haft virksomheden Unisound, som fungerer som musikforlag for hendes 11 CD-udgivelser.

Derudover tilbyder hun kurser, koncerter, enkeltundervisning samt salg af syngeskåle / klangskåle, klokker og vindklokker.

Essensen i Janes arbejde er fokus på musik til ro, centrering og velvære samt musik, der skaber rum til blot at være …..

Pris: 275 kr. inkl. en sandwich.

Selve arrangementet starter præcist kl.18, så den første halve time bruges til at lande og fortære en sandwich.

Tilmelding til Birgit Nielsen : birgit@kinese.dk eller tlf. 23 43 36 62

Frankrig

I den første uge i september drager vi til Frankrig sammen med 7 kursister – retreat i det skønne Provence og kinesiologi-kursus samtidig med. Det glæder vi os naturligvis også til.

Feng Shui

Senere i efteråret arrangerer vi en aften med Feng Shui. Vi er så heldige, at en af vores kursister har et Feng Shui firma sammen med sin søster, og de vil gerne give os en indføring i principperne, så vi kan få ny inspiration til at indrette os i pagt med de fem elementer.

 

Psykologi

Vi er så heldige, at psykolog og kropsterapeut Ulla Rung Weeke har sagt ja til at undervise i psykologi på Fyn i 2013. Datoerne ligger fast, så reserver dine fridage allerede nu, for der er virkelig noget at glæde sig til. Kurset er for alle, som har lyst at fordybe sig i dette område.

Flg. datoer er reserveret til tre moduler á tre dage:

4.-6.marts 2013 og 29.april -1.maj 2013 og 17.-19.juni 2013

Pris pr. Modul: 4000 kr.

Max. Antal deltagere: 16. Pladserne fordeles efter først til mølle – princippet.

Læs mere om Ulla Rung-Weeke: www.skolenforpsykosomatik.dk

 

Derudover er der igen mulighed for at starte forløb op i alle tre akademier. Se mere i kursuskalenderen sidst i nyhedsbrevet.

 

Det kulinariske aspekt

DIP til snacks:

Denne dip gør sig godt til snacks, men der er også en god erstatning for remouladen til fiskefrikadellerne.

 • 1-2 fed hvidløg eller 12 løg
 • 3 dl kogte røde linser og lidt af kogevandet
 • citronsaft
 • salt
 • rucolasalat eller anden bitter salat / urter

 

Det hele blendes og stilles i køleskab indtil brug.

 

Forårsopskrift på hjemmelavet grøn pesto Der er ikke noget så skønt som at indtage de første grønne skud, der spirer frem om foråret. Her er et forslag til hjemmelavet pesto, som kan varieres på alle tænkelige måder, alt efter hvad du har i din altankasse / køkkenhave, eller hvad du kan finde i grøntsagsafdelingen:

 • ½ liter purløg / ramsløg / skvalderkål / citronmelisse / persille eller andre krydderurter
 • 1 dl hakkede mandler
 • 3-5 fed hvidløg
 • saften af 1 citron
 • lidt olivenolie

 

Urterne blendes eller hakkes og resten af ingredienserne røres i urteblandingen.

Smager fortrinligt til både brød, salater og varme retter.

 

Forårsudrensning

Begge retter indeholder bitre urter / salater, som er fordøjelsesfremmende og leverstyrkende, og det har vi brug for her i forårsmånederne, hvor træ-elementet og dermed vores lever- / galdeblæremeridianer er særligt aktive.

Følelsen, som hører til træ-elementet, er vrede. Det er god egen-terapi at gå ud i skoven om foråret og give luft alle sine ophobede frustrationer og sin indestængte vrede ved at råbe. Det har en rensende effekt på både sind og krop, og om foråret har det dobbelt effekt.

Anne Wedege, akupunktør og forfatter til bogen ”Sundhed og balance med de fem elementer” har givet os lov til at bruge nedenstående øvelser og tegninger fra hendes bog. Mange tak til Anne Wedege.

Øvelse:

STRÆK DIN LEVERMERIDIAN

Sid på gulvet med strakte ben. Bøj fremad med lige ryg ud over højre ben, indtil du mærker et godt stræk i inderlåret. Stræk ud helt nede fra lænden.

Sid i stillingen, mens du har mindst fem dybe vejrtrækninger.

Gentag øvelsen med venstre ben.

Hvis du ikke kan bøje dig helt fremover, har øvelsen alligevel en effekt, blot du mærker strækket i inderlåret.

Hvis du er rigtig smidig, kan du gribe med venstre hånds fingre om højre storetå med benet strakt. Stræk herefter højre arm bagud og op og kig efter armen.

 Nyhedsbrev_maj_2012_2

 

 

 

 

 

 

STRÆK DIN GALDEBLÆREMERIDIAN

Du gentager øvelsen ovenfor, blot med den lille ændring, at du drejer tæerne indefter. Denne rotation bevirker, at det strammer op langs ydersiden af underbenet, hvor galdeblæremeridianen løber.

 Nyhedsbrev_maj_2012_3

 

 

 

 

 

 

His du har lyst til at købe denne dejlige bog, som vi bl.a. bruger på vores TFH / Kropsafbalanceringskursus, kan du kontakte Anne Wedege. Tlf. 2721 1565

 

Der sker hele tiden nye spændende ting. En af vores studerende har sammen med sin kæreste lavet en hjemmeside: www.alternativhelbredelse.dk , og den fortjener stor ros. Den formidler gode historier om helbredelse, og det er muligt at levere sin egen historie til hjemmesiden. Det vil vi opfordre til, for der er brug for de gode historier.

 

KURSUSKALENDER           

MAJ 2012

SJÆLLAND       7.                      Praktik kl. 17 til 22 – medbring klient                                             

AARHUS            11.-13.               Det Multidimensionale menneske. Fred. 12-20, lør. – søn. 9-17.

AARHUS            14.                       Workshop med hjernegymnastikøvelser samt info om kinesiologi. 19-21.

SJÆLLAND        12.-13                 Kommunikation med den intelligente krop B 2

FYN                     14.                       Praktik for alle og Praktisk træning for TFH 4 16.30 – 21.30

SJÆLLAND        21.                       Praktisk Træning 6 timer kl. 15,30 til 21,30 – hører til modul B

FYN                     25.                       Homøopati kl. 13,00 – 20,00   Pekana            

FYN                     29                        Praktik for alle kl. 17 – 22

 

JUNI 2012

SJÆLLAND        9.-10                   Kommunikation med den intelligente Krop Modul C 1

AARHUS            8.                         Praktisk træning, K.I.K. Modul A 2

AARHUS            9.-10.                  Kommunikation med den intelligente Krop Modul B 1                                    

FYN                     12.                       Praktik for alle kl. 17 – 22

FYN                     16.-17                 Magnetisme Polaritet- Enhed –

FYN                     23.-24.               Metaforkursus

SJÆLLAND       30.6-1.7             Kommunikation med den intelligente Krop Modul C 2

 

AUGUST 2012

SJÆLLAND        6.                         Praktisk træning 6 timer kl. 15,30 til 21,30 hører til modul C                          

FYN                     18.-19.               Kommunikation med den intelligente krop A 1

AARHUS            17.                       Praktisk træning, K.I.K. Modul B 1

AARHUS            18.-19.               Kommunikation med den intelligente krop B 2

FYN                     25.-26.               Farvefrekvenser, lyd og lys – Farveduft

FYN                     27.                       Syngeskåleaften på Ringe Bibliotek

SEPTEMBER 2012

FRANKRIG        3.-10.                  Retreat i Provence inkl. Kursus i kinesiologi

AARHUS            14.                       Praktisk Træning, K.I.K. B 2

AARHUS            15.-16.               Kommunikation med den intelligente krop C 1

FYN                     15.-16.               Kommunikation med den intelligente krop A 2

SJÆLLAND        18.                       Praktik kl. 17 til 22 – medbring klient

SJÆLLAND        22.-23                 Kropsafbalancering 1/ TFH 1                

AARHUS            29.-30.               Kropsafbalancering 1 / TFH 1

OKTOBER 2012

SJÆLLAND        5.-7                     Tankeenergier – Livsstrategier

FYN                     6.-7.                    Kommunikation med den intelligente krop B 1

AARHUS            5.                         Praktisk træning, K.I.K. C 1

AARHUS            6.-7.                    Kommunikation med den intelligente krop C 2

SJÆLLAND        9.                         Praktik kl. 17 til 22 – medbring klient

FYN                     12.-14.               Enhedsterapi uddannelsen 1. hold. Audun Myskja

FYN                     27.-28                 Kommunikation med den intelligente krop B 2

SJÆLLAND        30.                       Praktik kl. 17 til 22 – medbring klient

 

NOVEMBER 2012

SJÆLLAND        3.-4.                    Kropsafbalancering 2 / TFH 2

AARHUS            10.-11.               Kropsafbalancering 2 / TFH 2

SJÆLLAND        10.-11                 Kommunikation med den intelligente krop D 1

FYN                     16.-18.               Kost og ernæring

AARHUS            16.                       Praktisk træning, K.I.K. C 2

AARHUS            17.-18.               Kommunikation med den intelligente krop D 1

FYN                     24.-25.               Kommunikation med den intelligente krop C 1

AARHUS            30.                       Praktisk træning, K.I.K. D 1

 

December 2012

AARHUS            1.-2.                    Kommunikation med den intelligente krop D 2

SJÆLLAND        1.-2.                    Kommunikation med den intelligente krop D 2

JANUAR 2013

SJÆLLAND        5.-6.                    Kropsafbalancering 3 / TFH 3

ÅRHUS               12.-13                 Kropsafbalancering 3 / TFH 3

SJÆLLAND        15.                       Praktik 17 til 22 – medbring klient

FYN                     19.-20.               Kommunikation med den intelligente krop C 2

ÅRHUS               19.-20.               Farvefrekvenser, lyd og dufte

SJÆLLAND        30.                       Praktik 17 til 22 – medbring klient

 

FEBRUAR 2013

SJÆLLAND        2.-3                     Kropsafbalancering 4 / TFH 4

FYN                     16.-17.               Kommunikation med den intelligente krop D 1

FYN                     22.-24.               Enhedsterapi uddannelsen 1. hold . Audun Myskja

 

MARTS 2013

FYN                     4.-6.                    Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 1. modul

FYN                     23.-24.               Kommunikation med den intelligente krop D 2

 

APRIL 2013

FYN                     29.-30                 Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 2. modul

 

MAJ 2013

FYN                     1.                         Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 2. modul

 

JUNI 2013

FYN                     17.-19.               Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 3. modul

 

AUGUST 2013

FYN                   7.-11.                  Enhedsterapi uddannelsen 1. hold 5 dage. Audun Myskja

 

OKTOBER 2013

FYN                     4.-6.                    Enhedsterapi uddannelsen 1. hold . Audun Myskja