Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev maj 2016

Det forår, vi så længe har ventet på, er vi nu midt i.  Vi kan glæde os over, at knopperne er på spring, og så snart temperaturerne sniger sig opad, står det hele i fuldt flor.

 

Vi er så glade for at kunne dele med jer, at 2 studerende er også lige sprunget ud her i foråret:

Lone_Malmros_IMG_0989
Lone Malmros har bestået kinesiologidelen på 250 timer.

Maj-Britt Gulstad_900
Maj.Britt Gulstad har bestået eksamen som kinesiolog med ret til SA.

 

SA står for Sundhedsautoriseret. En titel, der gives til personer, der har autorisation inden for sundhedsvæsenet, da de ikke kan være RAB (Registreret alternativ behandler).

Den 1.-4. april afsluttede KIK holdet i Åbyhøj KIK forløbet med det sidste modul, nemlig KIK D, som en af deltagerne døbte ”en spirituel rejse”. I dette modul arbejdes der udelukkende med chakra.

Den 16. april var holdet til eksamen i hele KIK forløbet (Kommunikation med den intelligente krop A – B – C og D) på i alt 120 timer samt 24 timer superviseret træning.

Der var højt humør efter eksamen, selvfølgelig også fordi vi skulle fejre, at Maj-Britt blev kinesiolog.

Hjælp til selvhjælp: Forårstid er også pollentid. Hold ved lidt endnu, for bagerst i nyhedsbrevet finder du 8 forebyggende punkter med inspiration fra Audun Myskja. En beskrivelse af, hvordan du kan forebygge ubehag og allergi og lindre smerter.

PEAT OG ANDRE PSYKOSPIRITUELLE REDSKABER FOR ALLE SLAGS BEHANDLERE OG ANDRE INTERESSEREDE

Inden længe lukker vi for tilmeldinger til workshoppen ”PEAT og andre psykospirituelle redskaber” med den serbiske psykolog Zivorad Slavinski. Workshoppen holdes på Roskildevej 46, Frederiksberg. Der er stadig ledige pladser, hvis du er hurtig. Du kan læse om workshoppen her: https://kinesiologi-akademiet.dk/slavinski-i-danmark

 

UDDANNELSE TIL ENHEDSTERAPEUT

Går du og overvejer at starte uddannelsen i enhedsterapi, vil vi meget gerne høre fra dig, så vi for alvor kan få gang i tilmeldingerne. For tre år siden, da uddannelsen blev slået op her i Danmark, var der stor tilstrømning til den, og i november måned 2015 afsluttede 37 uddannelsen med eksamen. Det kan du læse om i tidligere nyhedsbrev. Uddannelsen er sammensat af alt det bedste fra mange grene og med energiarbejde som hovedtema, og den henvender sig til behandlere, der arbejder i egne klinikker samt til sundheds-personale i bred forstand. Behandlingerne med metoderne retter sig mod alle aldersgrupper.

Audun Myskja, som er hovedunderviser og inspirator, har uddannet 10 hold i Norge. Han er bl.a. blevet berømt på sin Ph.d. i behandling af demente med musik og udgivelsen af sine mange bøger. Det har vist sig som en stor gevinst både i nedgang i sygefravær hos personalet og i

medicinforbrug hos demente at få indlemmet musik og andre elementer fra enhedsterapien på plejehjem. 

Du kan læse mere om uddannelsen på vores nye hjemmeside www.enhedsterapi.dk

 

”Kommunikation med den intelligente krop” Modul A, B, C og D

Dette 120 timers kursus med 24 timer superviseret træning er placeret i 2. lag i Danske Kinesiologers uddannelsesmodel. Det er et af de 4 blokke i 2. Lag, der kan tages som det obligatoriske kinesiologikursus i uddannelsen til kinesiolog.

Kurset er gennemført i alt ca. 10 gange i de tre afdelinger, og vi har så meget erfaring med det, at vi har givet det et ”make over”. Har du gennemført KIK forløbet, og har du lyst til at være opdateret med de nyeste tiltag, bedes du henvende dig til os, så arrangerer vi en kursusdag for tidligere kursister i efteråret, hvor vi arbejder med de nye afbalanceringer, og du kan erhverve et nyt undervisningsmateriale. Sådan en kursusdag med materialer kan vi lave for 1000 kr. De hold, der er startet i 2016, bliver undervist efter det opdaterede materiale.

Herunder er der en appetitvækker på nogle af de kurser, I kan supplere jeres uddannelse med i de næste måneder. I kan altid se alle vores planlagte kurser på vores kursuskalender: https://kinesiologi-akademiet.dk/my-calendar

 

Kinergetics.

Birgit Nielsen har taget instruktørkursus i Kinergetics 1-3, og i Kr. Himmelfartsferien underviser hun for første gang i Kinergetics 1-2. Nye kursister har meldt sig sammen med tidligere kursister for at tage kurserne, som bl.a. indeholder afbalancering af hjerneintegration, kæbeleddet, hydrering/dehydrering, , elektrolytisk balance, sensitiviter, hypertone muskler, stress, formater, m.m.

Kinergetics er kinesiologi og healing på én og samme tid, og der afbalanceres med Fast Fix – en yderst effektiv teknik, hvor der sendes healende energi til organer, kirtler eller chakra.

I efteråret udbydes Kinergeticskurserne igen, så nye kursister kan starte og tidligere kursister kan fortsætte eller repetere. Giv endelig lyd fra dig, hvis du er interesseret.

For at kunne deltage kræves Kropsafbalancering 1-2.

Kurserne kan også bruges til opdatering af RAB/SA.

Hvert kursus er på 16 lektioner.

Pris: 2250 kr. pr. Modul (depositum 400 kr. ved tilmelding)

 

Meridian kursus 1 og 2

Kursussted: Dansk Akademi for Kropsterapi, Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj

2 moduler á 16 lektioner

Pris: 2200 kr. pr. modul.  (Depositum 400 kr. ved tilmelding)

Lørdag og søndag den 11. – 12. juni og 27. – 28. august.

Superviseret træning fredag den 26. august og fredag den 23. september kl. 15-18. Den 23. september ændres muligvis til en anden dato).

Målgruppe: Kinesiologer og andre alternative behandlere, der kan anvende muskeltest og som minimum har Kropsafbalancering 1. Til opdatering af RAB/SA.

Indhold: Dette kursus er blevet til på baggrund af et udtalt ønske fra mange kursister: ”Vi vil så gerne lære noget mere om meridianer.” Læs om kursusindhold på hjemmesiden under ”Kurser”.

Instruktør: Kisser Bjerregård

 

Tidligere kursisters tilbagemeldinger om meridian kurserne, som vi har fået lov at citere:

Vibeke Schmidt Nielsen: Jeg har meridian kurset det er fantastisk jeg bruger det flittigt det er mildt og dybt på samme tid og jeg kan tilføje, at det både er konkret, nemt at bruge, faktuelt i forbindelse med de symptomer, folk har og samtidig meget sanseligt. Kombinerer man med de forskellige støttemuligheder, man lærer på kurset, og det man har fra andre kurser, kommer man virkelig langt.

Maj-Britt Gulstad: Det er et rigtig dejligt kursus, jeg har brugt det virkelig meget.

 

Psykologi 50 timer

Fredag / lørdag / søndag d. 2.-4. september og fredag / lørdag / søndag d. 23.-25. oktober 2016

Fredage kl. 14-21 og lørdage og søndage kl. 9-18.

Kursussted : Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg

Pris: 6000 kr.

Kinesiologi – Akademiet tilbyder igen psykologiundervisning 50 timer med psykolog, sygeplejerske, sundhedsplejerske, Enhedsterapeut og DK-Kinesiolog Emmy Sieverts. Emmy Sieverts er en erfaren underviser, der tidligere har undervist på Sygeplejeskolen i henholdsvis Århus og Roskilde og på Fysioterapistudiet i Roskilde. Vi er glade for, at Emmy Sieverts har sagt ja til opgaven igen.

Kurset henvender sig til alle, der arbejder med mennesker med fysiske og/eller følelsesmæssige symptomer, og som vil vide mere om, og ikke mindst mærke sammenhænge mellem krop, tanker og følelser. Kurset er indholdsmæssigt fuldt dækkende til RAB- og SA -registrering. Der vil være en teoretisk del samt praktiske øvelser med baggrund i teorierne, der sættes ind i en sammenhæng, så det kan føles på egen krop og anvendes i klinikken.

 

Magnetisme – Polaritet – Enhed

2 dage – 16 lektioner d. 8.-9. oktober 2016

Pris: 2200 kr.  (Depositum 400 kr. ved tilmelding.)

Målgruppe: kinesiologer og andre alternative behandlere, der kan anvende muskeltest. Et kursus til bl.a. opdatering af RAB / SA

Indhold: kurset er udviklet af KINESIOLOGI-AKADEMIET. Kurset omhandler magnetismes og polariteters indflydelse på kroppen, dens celler og aura / energilegemer / energifelter. Der arbejdes med afbalanceringer, som får krop, celle og energifelter til at forenes i en enhed. Lyd, lys, farve, symboler og mikroverdener bindes sammen og forenes til et hele og hele tiden med den enkeltes spirituelle energi i centrum. I kurset indgår meditationer.

Instruktør: Mette Pedersen.

Kropsafbalancering 1-4/Touch for Health 1-4.

Der starter nye forløb i september/oktober 2016 og januar 2017. De samlede forløb kan ses her: https://kinesiologi-akademiet.dk/kursusforloeb

 

RESET – Rafferty Energy System of Easing the Tempoomandibular Joint (TMJ)

Et Selvhjælpsprogram, hvor alle kan deltage.

RESET er en simpel korrektionsprocedure for kæbeleddet. Den er let at lære og let at behandle med. Den er afslappende for klienten. Korrektionerne i RESET er meget kraftfulde, og kæbemusklerne bliver meget hurtigt afslappede uden fysisk manipulation eller smerte.

Da TMJ (kæbeleddet) påvirker hele kroppen, inklusiv skelettet, musklerne, nervesystemet, meridiansystemet og hydreringen, har en afbalancering med RESET vidtrækkende konsekvenser.

Når kæbemusklerne slapper af, bliver kæbeleddet korrekt genjusteret, og de elektriske beskeder mellem hjerne og muskler kan igen finde vej – feedback systemet bliver genoprettet.

Når kæbemusklerne afbalanceres, vil kroppen kunne bruge sin væske mere effektivt. Det betyder igen en bedre overførsel af nerveimpulser og biokemiske reaktioner til gavn for hele kroppen.

En justering af TMJ musklerne har vidtrækkende indvirkning på mange forskellige tilstande: nakkespændinger og –smerter, lændesmerter, fordøjelsesproblemer, gigt, stress, søvnbesvær, kronisk træthed, klikkende kæbe, fibromyalgi, hovedpine, høreproblemer, skæren tænder, tandpine, bihuleproblemer, migræne m.m.

Kurset afholdes d.2.juli 2016 kl.9-13 på Ringe Bibliotek

Instruktør: Philip Rafferty (opfinder af systemet). Dansk oversættelse hele kurset igennem.

Pris: 800 kr. inkl. Manual med instruktive farvefotos

Tilmelding: Birgit Nielsen tlf. 23 43 36 62 eller birgit@kinese.dk

 

Og nu er du næsten ved vejs ende. På de to næste sider finder du en forebyggende selvhjælpsøvelse, så du kan genskabe eller opretholde din gode balance. God fornøjelse.

 

De 8 forebyggende punkter

Et enkelt system, som mange har haft glæde af, er otte akupressurpunkter, som kan bruges forebyggende for at holde os i eller genskabe god balance.

Find hvert enkelt punkt – lad to fingre søge punktet og fornem en vis tiltrækning til punktet. Når du finder punktet, vil du som regel mærke en vis ømhed eller smerte. Du kan massere med en finger i en roterende bevægelse i 1-2 minutter. Når du får mere erfaring, vil du mærke, når det er nok, med hvilken finger du skal massere på det pågældende punkt, og hvornår du skal gå videre til næste punkt.

Lav et lille forsøg og massér punkterne hver dag, eller så længe punkterne er ømme, eller indtil smerter eller ubehag er blevet mindre eller helt er forsvundet. Flere har meldt tilbage, at det har formindsket eller at de har haft erioder helt fri for pollenallergi.

 1. Tyktarm 4/Li4. Mellem tommel- og pegefinger, på håndryggen, cirka midt i svømmehuden. Kan lindre kvalme og ubehag, modvirker hovedpine.
  Overhånd

 2. Trippelvarmer 5/Tw5. Over håndleddets overside, cirka fire fingerbredder fra håndleddet. Kan modvirker reumatisme og andre smerter, og styrker modstandskraften.
 3. Perikardium/Kredsløb 6/P.6. Over håndleddet på undersiden af armen, cirka tre fingerbredder fra håndleddet. Dette punkt kan modvirke smerte, kvalme og søvnløshed.
  underhånd
 1. Mave 36/ S 36. Cirka fire fingerbredder fra knæleddet, på ydersiden af skinnebenet. Dette punkt kan masseres med fingerspidserne eller med hælen på modsatte fod. Styrker tonus og modstandskraft; modvirker træthed.
  ben
 2. Lever 3. I mellemrummet mellem storetåens og 2. tås fodrodsknogle, lidt over tre fingerbredder fra leddet. Styrker modstandskraft, lindrer trætte øjne og hovedpine.
 1. Nyre 3/K3. Midt imellem ankelknoglen og hælens bagside. Giver forøget energi, modstandskraft og en følelse af at blive opladet.
  fod
 2. Milt 6/Sp6. Tre fingerbredder over ankelleddet ved overgangen til lægmusklen. Et immunstyrkende punkt som modvirker træthed.
 3. Guvernør 20. Fontanellepunktet. I midtlinjen, midt oppe på hovedet. Dette punkt samler energi og modvirker træthed og nedtrykthed.
  hoved