Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev marts 2013

Nyhedsbrev marts 2013

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

 Nyhedsbrev_marts_2013_1

 

 

 

 

FORÅRET ER PÅ VEJ

Vinteren synger på sidste vers, men der er endnu nogle sidste krampetrækninger fra kampen mellem Frøken Forår og Kong Vinter. i denne uge har vi oplevet de skønneste forårstemperaturer, og i den kommende uge truer nattefrosten igen med lave temperaturer, og sneflokkene kommer stadig vrimlende og dækker de små forårsblomster, som står og titter frem.

Der er forår i Akademiet. Nye hold er startet på Sjælland og på Fyn, og nye tiltag har set dagens lys. Senest en sanse-workshop med Susanne Rud på Sjælland, hvor 10 deltagere på smukkeste vis blev ledt ind i sansernes univers. Det var en meget spændende eftermiddag, som helt sikkert vil blive gentaget i de andre akademier.

Foråret er ofte forbundet med opfriskning, oprydning og udrensning. Vi går i haven og rydder op, Vi rydder måske også op indendøre, lufter ud og sætter friske blomster og grene ind i stuerne.

For nogle kan foråret dog være en træls årstid, fordi den er forbundet med allergi. Inden længe er der pollen i luften fra hassel, birk og senere alle mulige slags græsser og til sidst fra bynke, og mange kan dårligt bevæge sig udendørs i den periode.

Der er hjælp at hente i form af afbalanceringer, øvelser og homøopati, og det er godt at forebygge, inden pollensæsonen for alvor sætter i gang. Besøg vores hjemmeside og find en god øvelse eller kontakt os via hjemmesiden, hvis du har brug for et godt råd. Vi kan også henvise til en kinesiolog, hvis du har brug for en afbalancering. Vi har efterhånden mange dygtige studerende i hele landet, som tilbyder afbalanceringer.

Men hvad med den indre rengøring? Hvordan forholder det sig med at rydde op i kroppen og i hjernen og i sindet?

Lad os tage kroppen først. Der kan købes masser af Detox-kure, men der findes også billigere løsninger.

Drik et stort glas vand med saften fra en friskpresset citron hver morgen. Tilsæt evt. 1 spiseskefuld olivenolie. Det er en god start på dagen.

Vi har tidligere skrevet om ioniseret vand, og nu gør vi det igen, for nye læsere er kommet til, og det er en fin måde til at rense cellerne.

IONISERET VAND

Er der brug for en generel udrensning, så kunne ioniseret vand måske være løsningen.

Det kan man læse om i ”Elsk din lever og lev længere” af Andreas Moritz. Han skriver en del om kolesterol. I bogen er der også et afsnit om, hvordan man kan undgå galdesten. Et af hans bud er at drikke ioniseret vand regelmæssigt. Flg. er en direkte oversættelse af afsnittet om ioniseret vand:

Ioniseret vand har en dybt rensende effekt på alle væv i kroppen. Det hjælper til at reducere den overordnede toksicitet, forbedrer kredsløbsfunktioner og afbalancerer galden.

Man koger vand i 15-20 minutter, hvilket bevirker, at det bliver tyndere (molekyle-klyngerne reduceres fra det normale antal på omkring 10.000 til en eller to klynger). Samtidig bliver vandet mættet med negative ilt ioner (OH-). Når man tager små mundfulde af dette vand henover dagen, begynder det automatisk at rense alle væv i kroppen og hjælper samtidig kroppen til at komme af med de positivt ladede ioner (som er forbundet med skadelige syrer og giftstoffer).

De fleste giftstoffer og affaldsmaterialer bærer en positiv ladning, som således helt naturligt hæfter sig på kroppen som er negativt ladet overalt. Når de negativt ladede ioner kommer ind i kroppen med det indtagne vand, bliver de tiltrukket af det positivt ladede giftige materiale. Dette neutraliserer affalds- og giftstoffer, forandrer dem til flydende materiale, som kroppen lettere kan fjerne.

De første dage eller måske uger, hvor man er i gang med at rense kroppens væv på denne måde, kan tungen få en gullig eller hvidlig belægning, hvilket blot indikerer, at kroppen renser giftigt materiale ud.

Hvis man vejer alt for meget, kan denne udrensningsmetode hjælpe kroppen af med mange kg over en kort periode uden de bivirkninger, som normalt ledsager så pludselige vægttab.

Selve opskriften:

Kog vand i 15-20 minutter i en stålgryde og hæld det på en termokande. Termokanden holder vandet varmt og ioniseret hen over dagen. Tag en eller to mundfulde for hver halve time hele dagen, og drik det så varmt, som var det te.

Denne metode kan bruges, når som helst du ikke føler dig veltilpas, når du føler dig overfyldt, når du ønsker at holde dit blod tyndt, eller bare ønsker at føle dig mere energisk og frisk.

Nogle mennesker drikker ioniseret  vand for en periode på tre-fire uger, andre gør det hele tiden.

Ilt ionerne dannes, når det kogende vand bobler, nøjagtig som når vandet når jorden i et vandfald eller bølgerne brydes ved kysten.

I en termokande vil vandet være ioniseret op til 12 timer eller længere, så længe det holder sig varmt.

Den totale mængde vand, der er brug for at koge for at have nok til en hel dag, er 0,6-0,7 liter.

Dette specielle vand er ikke en erstatning for at drikke den daglige mængde af vand. Kroppen bruger udelukkende det ioniserede vand til at rense vævet.

UDRENSENDE TE

Lav din egen teblanding af flg. ingredienser:

Gurkemeje

Hel koriander

Hel fennikel

Marietidsel

Citrongræs

Kanel

Lakridsrod

Hyben

Bland det hele sammen i et glas. Brug en tsk. teblanding til et krus te. Lad teen trække 5-10 minutter. Teen giver desuden en dejlig indre varme.

 

UDRENSNING TIL SINDET OG HJERNEN

Suser dine tanker af sted? Er de ovenikøbet negative? Så skulle du måske også foretage en ”hovedrengøring”

Denne lille øvelse findes på vores hjemmeside:

SÅDAN KAN DU SAMLE DINE TANKER OG TÆNKE KLART

Læg den ene hånd på panden og den anden hånd på baghovedet. – Træk vejret stille og roligt. – Luk evt. øjnene. – Sid i denne stilling i nogle minutter og mærk, hvordan roen breder sig i din krop og i dit hoved. – Tag til sidst en dyb vejrtrækning og fjern dine hænder, når du puster ud.

 

 

MEDITATION / MINDFULNESS

En anden teknik er meditation, som du med fordel kan praktisere dagligt. Find et roligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret, mens du mediterer. Gør det til en daglig vane, så hjernen bliver vænnet til at slappe af og lukke af for de forstyrrende tanker.

Du kan også finde en cd med meditation eller afspændingsteknikker, som du kan bruge. Her kan vi foreslå ”Avspenning til MusiCure” med instruktioner indtalt af Audun Myskja, ”Videre – til refleksjon og avspenning, dobbelt cd med Anders Rogg & Audun Myskja samt ”Selvhealing og selvudvikling ” med Kurt Lindekilde.

Hvis vejret tillader det, kan du også meditere ude I naturen eller meditere sammen med en gruppe og udnytte den fælles energi.

 

DET KULINARISKE ASPEKT

Bitre urter og bitre salater er rent guf for leveren, som jo arbejder dag og nat, og den er også aktiv her i forårsperioden.

I ”Naturens Spisekammer” af Anette Eckmann findes et væld af gode opskrifter, hvor mælkebøtte indgår. Svits f.eks. en håndfuld blomsterknopper i smør sammen med forskellige grøntsager, eller brug de første spæde blade i salatskålen. Man kan blande tørrede mælkebøtte-blomster i sin urtete eller lave en te af tørrede blade. Mælkebøttesirup er en anden delikatesse, som f.eks. kan bruges til dressinger og marinader og til græsk yoghurt.

 

MÆLKEBØTTESIRUP

 

Ca. 50 mælkebøtteblomster

500 g grønne, sure æbler

1 rabarberstilk

Saften af 1 citron

1 L vand

ca 500 g rørsukker

 

 • Alle de gule kronblade plukkes af mælkebøtterne. Brug kun de gule kronblade. Der må ikke komme blade eller stilk med, da det gør siruppen bitter.
 • Kronblade, æbler, citronsaft og vand kommes i en gryde og bringes i kog og småkoger ca. ½ time.
 • Si saften igennem et klæde.
 • Mål mængden og hæld saften tilbage I gryden.
 • Tilsæt samme mængde sukker, som væsken vejer. Bring i kog ved ikke al for høj varme og lad koge ind, til det tykner.

 

Man kan tage en lille smule op med en teske og køle af på en underkop, så kan man hurtigt se, hvordan konsistensen bliver, når siruppen bliver kold.

Hæld på skoldede flasker – evt skyllet med Atamon.

Luk og opbevar på køl.

mælke smør sammen med forsekkligte blomster i sin urtete eller lave en te af tørrede blade. knopper i smør sammen med forsekklig

FRANKRIG

Vi har desværre måttet aflyse turen til Frankrig, da pensionatet pludselig blev solgt, og så var vi hjemløse. Vi er nu på udkig efter et nyt sted, hvor vi kan være i 2014, så vi igen kan tage til Frankrig og holde retreat samt kursus i Vibration, Frekvens og Harmoni. Der vil komme yderligere information i de kommende nyhedsbreve.

 

GRUNDKURSUS I SHAMANISME PÅ SJÆLLAND

Birgitte Rasmussen afholder grundkursus i Shamanisme på Sjælland d. 20.-21. April. Tilmelding til birgitte@krystalfeen.dk

 

BASISKURSUS I NEO FENG SHUI

Fredag d.22. marts er der et basiskursus i Neo Feng Shui i Ringe på Fyn. Kurset hedder ”Menneske – bolig – trivsel”.

Underviserne er Anne Mette og Birgitte Jensen, og de vil fra 15-21 gennemgå flg. program sammen med deltagerne:

Indhold: Din bolig har betydning for din trivsel i hverdagen. Det er din base, hvorfra du genopbygger din energi. Bevidst indretning er nøglen til udvikling og forandring I dit liv.
På dette kursus vil du vil blive bevidst om de muligheder, din bolig giver dig.

Trin for trin vil du blive guidet gennem de grundlæggende pricipper i Neo Feng Shui.


Basiskursus indeholder:

 • De ni livstemaer – gennemgang af Bagua kortet
 • Kortlægning af bagau på plantegningen af din bolig
 • Energien I dine omgivelser og I din bolig
 • Signalværdier – hvad fortæller din bolig om dig
 • Energien I de fire verdenshjørner  
 • Yin-Yang – balance i energien
 • De 5 elementer i dig og i dine omgivelser
 • De 5 elementer og farver i din bolig
 • Placering af klinik i egen bolig

Pris: 600 kr.

Du medbringer en plantegning over din bolig, lineal, blyant og lommeregner.

Læs mere her:   www.neofengshui-huset.dk

 

Tilmelding: mail@neofengshui-huset.dk tlf. 61601100 eller 61607272 eller hos Birgit Nielsen: birgit@kinese.dk – tlf. 6262 3062 / 2343 3662

 

KLINIKDRIFT PÅ SJÆLLAND

Står du og mangler et kursus i klinikdrift for at kunne gå til eksamen, så har du chancen onsdag d.17.april kl. 17-22. Kurset er for alle studerende, og det afholdes på Roskildevej 46, Frederiksberg. Tilmelding til Mette Pedersen: kinesiologi.mette@post3.tele.dk

KOSTKURSUS

Nyhedsbrev_juli_2013_2

 

 

 

 

 

Vi har igen arrangeret et kostkursus, og kurset er for alle. Så du behøver ikke være kinesiolog eller have en lignende uddannelse for at være med. Lyst og interesse for kost og ernæring er en direkte adgangsbillet, så meld dig nu og vær sikker på at få en plads. Der er allerede syv tilmeldte. Et kostkursus er obligatorisk for studerende, idet det er en del af uddannelsen til kinesiologi.

Kurset finder sted fredag d.24.maj – søndag d.26. maj 2013 på Gislev Friskole, Midtfyn. Der er mulighed for overnatning på skolen, bed and breakfast eller vandrehjem i nærheden af skolen.

Fredag: kl. 12-20, lørdag kl.9-17, søndag kl. 9-16.

Underviser: Mette Bech Øder og Birgit Nielsen

Tilmelding: Birgit Nielsen, tlf. 62623062 eller mail: birgit@kinese.dk

 

KOMMUNIKATION MED DEN INTELLIGENTE KROP / HJERNEGYMNASTIK

På de to første moduler – A og B – gennemgås alle øvelser fra Hjernegymnastik 1 og 2. Hjernegymnastikbøgerne, som er en del af kursusmaterialet på de to moduler, kan også købes hos Birgit Nielsen, som varetager salget for Danske Kinesiologer. Et sæt koster 100 kr. Alle øvelserne er guld værd for ansatte inden for plejesektoren, idet alle uanset alder og funktion kan have gavn af disse enkle øvelser. Kontakt os, hvis du har brug for en “Hjernegymnastikdag” på din arbejdsplads. Vi kommer gerne og giver dig ny inspiration i arbejdet med din gruppe borgere.

MERIDIANKURSUS

Har du lyst til at komme på Meridiankurset, som blev holdt i december for første gang? Kursisterne var meget begejstrede, og de ville gerne lære endnu mere, så derfor er kurset nu på 2×16 timer. Kurset afholdes på Sjælland d. 9.-10. novb. 2013 og d.1.-2. febr. 2014. Meld dig til allerede nu, så du er sikker på en plads.

 

NY KALENDER PÅ HJEMMESIDEN

Vores flittige webmaster har lagt en ny kalender på hjemmesiden, så det nu er muligt at se alle kurser fra alle tre afdelinger for hver måned. Hvert akademi har fået sin farve, så forhåbentlig er det nu nemmere at overskue.

Der er igen mulighed for at starte forløb op i alle tre akademier eller tage enkelt-kurser. Se mere i kursuskalenderen herunder.

Som I kan se er kursuskalenderen godt fyldt op, men står du og mangler et opdateringskursus, og godt kunne tænke dig et af vores tilbud, som du ikke kan se på kalenderen, kan du altid efterspørge det. Så vil vi så vidt det er muligt imødekomme dit ønske, og slå kurset op.

 

NYT OMKRING KURSET KROPSAFBALANCERING / TFH

Fremover vil disse kurser blive lagt sammen til 2 moduler á 4 dage, hvis man vil tage kurset i Aarhus eller på Sjælland.

Første modul består af Kropsafbalancering / TFH 1 og 2, og det sidste modul består af Kropsafbalancering / TFH 3 og 4. For hvert modul er der to øvedage á 8 timer; én imellem de to moduler og én efter sidste modul, hvor der også afholdes eksamen, såfremt man ønsker at tage en uddannelse. De nye datoer er lagt ind i kalenderen.

 

 

KURSUSKALENDER    

MARTS 2013

FYN                     2.-3.                    Kropsafbalancering 2 / TFH 2

SJÆLLAND        8.                         Sansekursus med Susanne Rud

SJÆLLAND        9.-10.                  KIK A1

FYN                     22.                       NEO FENG SHUI – basiskursus

SJÆLLAND        23.-24.               KIK A2

 

APRIL 2013

SJÆLLAND        5.                         Praktisk træning KIK A1 og A2 kl.15.30-21.30

FYN                     6.-7.                    Kropsafbalancering 3 / TFH 3

SJÆLLAND        9.                         Praktisk træning med klient kl. 17-22

AARHUS            13.-14.               Metaforkursus

SJÆLLAND        20.-21.               KIK B1

SJÆLLAND        20.-21.               Grundkursus i shamanisme

 

MAJ 2013

FYN                     4.-5.                   Kropsafbalancering 4 / TFH 4

SJÆLLAND        4.-5.                    Kommunikation med den intelligente krop B2

SJÆLLAND        15.                       Praktisk træning KIK B1 og B2 kl.16-22

FYN                     24.-26.               Kostkursus

JUNI 2013

SJÆLLAND        8.-9.                    KIK C1

FYN                     15.-16.               Metaforkursus

SJÆLLAND        22.-23.               Kommunikation med den intelligente krop C2

AUGUST 2013

FYN                   7.-11.                  Enhedsterapi uddannelsen 1. hold 5 dage. Audun Myskja

SJÆLLAND        16.                       Praktisk træning KIK C1 og C2 kl. 16-22

FYN                     17.-18.               Kommunikation med den intelligente krop A1

PROVENCE       26.8.-2.9            Vibration – frekvens – harmoni, 20 timer kinesiologikursus og retreat.

 

SEPTEMBER 2013

SJÆLLAND        7.-8.                    Kommunikation med den intelligente krop D 1

FYN                     7.-8.                    Kommunikation med den intelligente krop A2

AARHUS            12.                       Syngeskåleaften med Jane Winther

AARHUS            14.-15.               NYT HOLD: Kommunikation med den intelligente krop A 1

SJÆLLAND        21.-22.               Kommunikation med den intelligente krop D2

AARHUS            27.                       Praktisk træning KIK A1

AARHUS            28.-29.               Kommunikation med den intelligente krop A 2

SJÆLLAND        26.-29.               Kropsafbalancering / TFH 1

 

OKTOBER 2013

FYN                     4.-6.                    Enhedsterapi uddannelsen 1. hold . Audun Myskja

SJÆLLAND        9.                         Praktisk træning KIK D1 OG D2 kl. 16-22

SJÆLLAND        25.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 1 og 2

AARHUS            31.                       Kropsafbalancering / TFH 1

 

NOVEMBER 2013

AARHUS            1.                         Praktisk træning KIK A 2

AARHSUS         1.-3.                    Kropsafbalancering / TFH 1 og 2

AARHUS            2.-3.                    Kommunikation med den intelligente krop B 1

SJÆLLAND        9.-10.                  Meridiankursus 1

FYN                     16.-17.               Kommunikation med den intelligente krop B1

SJÆLLAND        21.-24.               Kropsafbalancering / TFH 3 og 4

AARHUS            29.                       Praktisk træning KIK B 1

AARHUS            30.                       Kommunikation med den intelligente krop B 2

AARHUS            30.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 1 og 2

 

DECEMBER 2013

AARHUS            1.                         Kommunikation med den intelligente krop B2                       

FYN                     7.-8.                    Kommunikation med den intelligente krop B2

 

JANUAR 2014 

AARHUS            2.-5.                    Kropsafbalancering / TFH 3 og 4

AARHUS            3.                         Praktisk træning KIK B2

AARHUS            4.-5.                    Kommunikation med den intelligente krop KIKC1

FYN                     18.-19.               Kropsafbalancering / TFH 1   

FYN                     25.-26.               Kommunikation med den intelligente krop C1

SJÆLLAND        31.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 3 og 4 samt eksamen

FEBRUAR 2014

SJÆLLAND        1.-2.                    Meridiankursus 2

AARHUS            7.                         Praktisk træning KIK C1

AARHUS            8.-9.                    Kommunikation med den intelligente krop C2

FYN                     8.-9.                    Kommunikation med den intelligente krop C2

FYN                     15.-16.               Kropsafbalancering / TFH 2

AARHUS            28.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 3 og 4 samt eksamen

AARHUS            28.                       Praktisk træning KIK C2

 

MARTS 2014

AARHUS            1.-2.                    Kommunikation med den intelligente krop D1

FYN                     15.-16.               Kommunikation med den intelligente krop D1

FYN                     29.-30.               Kropsafbalancering / TFH 3

 

APRIL 2014

AARHUS            4.                         Praktisk træning KIK D1

AARHUS            5.-6.                    Kommunikation med den intelligente krop D2

FYN                     5.-6.                    Kommunikation med den intelligente krop D2

FYN                     26.-27.               Kropsafbalancering / TFH 4