Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev november 2010

Nyhedsbrev november 2010

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

 

Inden vi får set os om, er det blevet december, og så skal der julehygges. Hygge er ofte forbundet med at putte noget i munden, og de søde sager er i overtal i hele julemåneden. Men slik kan også laves af sunde ting, så blodsukkeret ikke får de store udsving. Prøv engang denne opskrift på

Julekokoskugler:

200 g abrikoser eller figner

100 g dadler

3 dl æblemost

100 g valnødder

100 g hasselnødder

100 g græskarkerner

100 g sesamfrø

100 g kokosmel

8 spsk. Kakaopulver

Saft af 1 appelsin

Evt. smagsstof: friskrevet ingefær eller finthakket chili eller kanel eller andre julekrydderier

 

Giv abrikoser og dadler og æblemost et opkog og lad det køle af.

Blend alle ingredienser

Tril kugler og vend dem i kakaopulver, kokosmel eller hakkede nødder.

 

Kuglerne opbevares i køleskab.

 

 

JULEGAVE-IDÉ

 

Inden længe starter det årlige gaveræs endnu en gang. Men i år kan det blive helt anderledes. Slip for at stå i kø og for udsolgte varer. Bestil i stedet for et gavekort hos en af de fire personer, som står bag Kinesiologi-Akademiet. Du fastsætter beløbet, og vi laver gavekortet og sender det til dig. Gavekortet kan bruges til afbalancering(er) eller til kurser.

 

Gavekortet udstedes hos:

 

Kisser Bjerregård: kisser@kinesiologi.dk Mette Pedersen: kinesiologi.mette@post3.tele.dk

Birgitte Rasmussen: birgitte@krystalfeen.dk Birgit Nielsen: birgit@kinese.dk

 

Havtorn – Nordens C-vitamin

 

Det er stadig sæson for havtorn, som findes langs mange af vore kyster. Havtorn kaldes også for Nordens C-vitamin pga. det høje indhold af C-vitamin. Havtorn kan bruges til syltetøj, saft eller smoothie og kan blandes med andre frugter.

Havtorn er, som navnet siger, en stikkende busk. Så enten plukker man bærrene, mens man er iført tykke læderhandsker, eller også klipper man en gren af, som man tager med hjem til dybfryseren. Når bærrene er frosne, kan de nemt rystes af grenen og herefter fryses ned igen eller tilberedes.

 Nyhedsbrev_november_2010_1

 

 

 

 

 

 

 

Den gode søvn

De fleste mennesker har brug for omkring otte timers søvn for at kunne være friske og veludhvilede næste morgen. Det er bedst at gå i seng før midnat og helst omkring kl.22, hvis kroppens biologiske rytme og især hormonsystemet skal fungere optimalt. Her tænkes især på udskillelsen af melatonin og serotonin – to vigtige signalstoffer for vores krop og for hele vores tilstand af fysisk og følelsesmæssigt velbefindende. Vores immunforsvar bliver svækket, hvis vi får for lidt søvn, og nyere forskning viser, at overvægt kan være forbundet med for lidt søvn.

Det er en god idé at give hjernen ro en halv time, før man går i seng. Så falder man lettere i søvn. Nogle kan dog stadig have besvær med at falde i søvn. Måske kan nedenstående øvelse være til hjælp.

For at falde i søvn

Massage på blæremeridianens (bl. 62) punkt nr. 62 i ca. 1 minut, imens du ligger i din seng.

Du finder punktet lige under ydre ankelkno. Masser med den anden fods storetå. Masser herefter på modsatte fod på samme måde. – sov godt!

 Nyhedsbrev_november_2010_2

 

 

 

 

 

Frisk om morgenen

Masser på Nyremeridianens (N 6) punkt 6 ca. 1 minut, imens du ligger i din seng.

Du finder punktet lige under indre ankelkno. Masser med den anden fods storetå på punktet. Masser herefter på modsatte fod på samme måde.

Godmorgen!

 Nyhedsbrev_november_2010_3

 

 

 

 

 

Hvad skal du læse i de lange, mørke vinteraftener?

Mælk og sundhed. Hvad er det du drikker? Af biolog lic.scient. Ane Bodil Søgaard, overlæge, cand.med. Karen Østergaard og fagbogsforfatter, mag. scient. Troels V. Østergaard. Books on Demand.

De færreste tænker på, at de med et glas mælk også får en cocktail af mindst 20 forskellige hormoner. Det er bl.a. voksehormoner, der skal hjælpe den spæde kalv i gang med at vokse. Det kedelige ved voksehormoner er, at det hos mennesker er en kraftig fremmer af kræft. For kvinder under 50 år, med det højeste niveau af voksehormon i blodet, viser undersøgelser, at de havde 7 gange så stor risiko for at få brystkræft.  

Det er også kønshormonerne østrogen og progesteron. Får man mange af de fede mejeriprodukter, får man lige så meget progesteron, som der er i p-piller. Kan det være en medvirkende årsag til at flere og flere har svært ved at blive gravide? Det kedelige ved østrogen er, at det også øger risikoen for brystkræft og prostatakræft. Og så er der også det med slim og snotnæser, men det er måske i virkeligheden det mindste problem? Dette er blot et par eksempler på emner og undersøgelser fra bogen.

Der fremlægges resultater af forskning fra anerkendte institutioner og som er offentliggjort i anerkendte tidsskrifter, der viser, at mælk er meget mere involveret i almindelige folkesygdomme, end de fleste aner.

www.nomilk.dk kan man gratis downloade et uddrag af bogen.

 

Kurser på Kinesiologi-Akademiet

På Kinesiologi-Akademiets tre afdelinger har du mulighed for at tage kurser inden for kinesiologi og andre spændende emner. Nogle kurser kræver, at du kan muskelteste, andre kurser er åbne for alle. Du kan læse mere på hjemmesiden om de enkelte kurser og deltagerforudsætninger. Husk, at vi giver 10 % rabat ved tilmelding to måneder før kursusstart.

KURSUS: ”Kommunikation med den intelligente krop”, som er en del af uddannelsen til Kinesiolog RAB og DK-Kinesiolog®, kan også tages separat.

Modulerne A, B, C og D udgør hver for sig 30 timer samt 6 timers superviseret træning, altså tilsammen 120 timer og 24 timer superviseret træning. Modul A er netop afsluttet i Aarhus. Vælger man at starte med Modul B, C eller D, skal man have en dag forinden, hvor man lærer at energiteste muskler. Kontakt Kisser, hvis du er interesseret.

 

Januar 2011:

Aarhus d. 14.-17.januar – Kommunikation med den intelligente krop. Modul B. Sanser, sprogligt udtryk og centrering. Pris 4000 kr. Underviser Kisser Bjerregård.

Aarhus d. 28. januar – superviseret træning til Modul B. Underviser Kisser Bjerregård.

Aarhus d.29.-30.januar – Shamanistisk Kinesiologi / Shamakinese I. Pris 2000 kr. Undervisere: Birgitte Rasmussen og Mette Pedersen.

 

Odense d. 15.-16. Januar – Provence-essenser eller Farveduft-kursus. Pris 2000 kr. Der kræves intet forhåndskendskab til kinesiologi til nogen af kurserne. Underviser: Mette Pedersen

Odense d. 22.januar – Introduktionskursus i kinesiologi for andre alternative behandlere. Pris 800 kr. Underviser: Birgit Nielsen

 

Brøndby / Havdrup d.19.januar – intro kinesiologi til Kommunikation med den intelligente krop. Modul A for ikke-kinesiologer. Underviser: Mette Pedersen.

Brøndby / Havdrup d. 20.-23. Januar – Kommunikation med den intelligente krop. Modul A.     Pris: 4000 kr. Underviser Mette Pedersen.

 

Februar 2011:

Aarhus 4.-7.februar – Kommunikation med den intelligente krop. Modul C. Følelser og energimæssige reaktioner, essenser, genetisk og strukturelt energi flow samt ophobninger.         Pris 4000 kr. Underviser: Kisser Bjerregård.

Aarhus d.25.-27. Februar – Det multidimensionale Menneske. Pris 3000 kr. Undervisere: Mette Pedersen og Kisser Bjerregård.

 

Odense d.5.-6. Februar – Kropsafbalancering 1. Pris 1600 kr. + materialer 420 kr. Underviser: Birgit Nielsen

 

Brøndby / Havdrup d. 2. februar – superviseret træning Modul A. Underviser: Mette Pedersen

 

 

Marts 2011:

Aarhus d.4. marts – superviseret træning til Modul C. Underviser Kisser Bjerregård.

Aarhus d. 5.-6.marts – Kropsafbalancering 1. Pris 1600 kr. + materialer 420 kr. Underviser: Birgit Nielsen

Aarhus d.11.marts – superviseret træning til Det multidimensionale Menneske. Underviser Kisser Bjerregård

Aarhus d.12.-13. Marts – Shamanistisk Kinesiologi / Shamakinese II. Pris 2000 kr. Undervisere: Birgitte Rasmussen og Mette Pedersen.

 

Odense d. 11.-12.marts – Kropsafbalancering 2. Pris 1600 kr. Underviser: Birgit Nielsen

Odense d. 19.-20.marts – Farveduft-kursus eller Provence-essenser. Pris 2000 kr. Underviser: Mette Pedersen.

 

Brøndby / Havdrup d. 2. marts – intro kinesiologi til Kommunikation med den intelligente krop. Modul B for ikke-kinesiologer. Underviser: Mette Pedersen.

Brøndby / Havdrup d. 3.-6. Marts – Kommunikation med den intelligente krop. Modul B.           Pris: 4000 kr. Underviser: Mette Pedersen.

 

Kursusbeskrivelser og yderligere information på www.kinesiologi-akademiet.dk