Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev november 2012

Nyhedsbrev november 2012

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

 Nyhedsbrev_november_2012_1

 

 

 

 

 

Efteråret har holdt sit indtog. Regnfulde dage og blæsevejr og temperaturer under 10 grader er nu blevet hverdag, og dog titter solen nogle dage frem og sender sine varmende stråler ind gennem vinduerne til os, som er blevet inde i varmen.

Med efterår og regn og rusk følger forskellige vira og bakterier, og nu gælder det om at holde dem fra døren, så vi kan komme helskindet gennem vinteren uden snue og influenza. Heldigvis er der meget, vi selv kan gøre for at holde os friske og raske vinteren igennem.

 

Frisk luft, sund kost, søvn, hvile, god håndhygiejne og forskellige energi-øvelser er med til at styrke vores immunforsvar, som altid er på arbejde, så vi også kan komme på arbejde og undgå sygedage.

Metal-elementet

De fem elementer, som er en af grundpillerne I kinesisk medicin, handler bl.a. om energitilstanden i de forskellige meridianer og de tilhørende organer. I oktober-november er metal-elementet aktivt, og dermed også Lunge- og Tyktarmsmeridianen. Disse to meridianer hjælper os med at tage ind og skille os af med. Rent fysisk står dette for henholdsvis frisk luft og affaldsstoffer, men det gælder også i overført betydning – at tage nye ideer og tanker ind og skille sig af med det, der ikke længere er brugbart. Hvis vi ikke rydder op og skiller os af med alt det gamle, vi ikke længere har brug for, så kan lungerne ikke tage ny inspiration ind. Dette samarbejde bunder i tillid – lungen skal have tillid til, at tyktarmen gør sit arbejde og vice versa.

 Nyhedsbrev_november_2012_2

 

 

 

 

     LUNGE                                        TYKTARM

Flg. øvelser styrker de to meridianer:

Stryg meridianerne i deres løbsretning gentagne gange– Lungemeridianen fra skulder til tommelfinger, og Tyktarmsmeridianen fra pegefinger til næsefløjen. Stryg først den ene arm og bagefter den anden arm.

De enkelte punkter på meridianerne kan også masseres, hvis de er ømme.

Særligt gode punkter er Tyktarm 4, som ligger i svømmehuden mellem pegefinger og tommelfinger, og Tyktarm 11 som ligger i det bløde væv, hvor albuebøjningens fold slutter. Punkterne stimulerer udrensning og gode, hvis man er løbet ind i en forkølelse.

På Lungemeridianen er punkt 6, som ligger cirka halvvejs mellem albuen og håndledsfuren, et godt punkt, der hjælper på akut hoste.

Det er godt at massere Tyktarmen. Start i højre side ved lysken. Kør op i højre side, hen over maven og ned til lysken i venstre side. Fortsæt denne cirkelbevægelse et stykke tid. Den stimulerer tyktarmen og dermed peristaltikken.

Lungemeridianen styrkes, når man strækker den. Sig goddag til dig selv bag ryggen og stræk dine arme bagud og opefter, så langt som du kan. Samtidig skyder du bryder frem og holder strækket, mens du tager mindst 5 dybe vejrtrækninger. Derefter bøjer du overkroppen forover, mens armene strækkes over hovedet, så langt som man kan uden smerte eller ubehag.

 

Immunforsvaret

Som tidligere nævnt er vores immunforsvar altid på arbejde og ikke mindst, når vi er omgivet af forskellige bakterier og vira.

Et godt immunforsvar starter i tarmene. Nogle gange kan det være nødvendigt at supplere med gavnlige tarmbakterier – probiotika – for at få balance i vores fordøjelsessystem, så immunforsvaret også kan få det bedre.

 

 

Nyere forskning har vist, at D-vitamin – solskinsvitaminet – spiller en rolle i immunforsvaret. I den mørke tid får vi ofte for lidt sollys og har derfor heller ikke mulighed for at danne D-vitamin. Et tilskud kan derfor komme på tale.

Rød solhat (Echinacea)er en smuk staude i haven, men den er ikke blot til pynt i haven. Forskning har vist, at den regulerer immunforsvaret  til at yde det optimale, og den virker samtidig både forebyggende på bakterier og virus, og den kan også bruges til akut-tilstande, såsom influenza, forkølelse og infektioner I de øvre luftveje.

Da rød solhat virker regulerende på immunforsvaret og aldrig tvinger immunforsvaret til at yde over 100 %, vil man kun opleve en relativ lille effekt, hvis ens immunforsvar i forvejen er velfungerende. På den anden side vil man opleve en større effekt, hvis immunforsvaret er svækket som følge af stress, dårlig kost, gentagne forkølelser og infektioner eller antibiotika-behandling.

Asketræet har i hundredvis af år været brugt som medicin – både blade, frugter og bark kan anvendes. Barken er både styrkende og febernedsættende ved infektioner, som er fremkaldt af bakterier eller vira. Urtepensil – naturens penicillin – indeholder bl.a. askeblade og rød solhat.

Hvidløg og ingefær bør også indgå i vores husapotek. De er begge stærkt bakterie- og virusdræbende og samtidig immunstyrkende. Tilsæt friske ingefær-skiver til kogende vand, og du har en fantastisk te, som tager forkølelsen i opløbet, eller hæld kogende vand over 6 fed hvidløg, der er skåret i mindre stykker. Denne drik jager også forkølelsen langt væk. Begge drikke skal trække i 10 minutter, inden du drikker dem.

 

De tre bank

Denne energi-øvelse stimulerer immunforsvaret, og det er godt at lave den hver dag og gerne flere gange hen over dagen, hvis man mærker, at noget er i anmarch.

Ved at banke med fingrene på bestemte punkter på kroppen kan du påvirke dit energifelt og derigennem sende elektrokemiske impulser til hjernen og udskille neurotransmittere. Ved at banke med flere fingre på det pågældende sted er du sikker på at ramme det rigtige sted.

 

 

  • Find dine K 27 punkter, som findes ca. 2-3 cm under kravebenet og lidt ud til siderne

( næsten en lille fordybning, som fingrene synker ned i ). Bank på/ massér K 27 i begge sider i ca. 30 sekunder, samtidig med at du trækker vejret dybt ind gennem næsen og ånder ud gennem munden.

Når du banker på/masserer dine K 27 punkter, vil du få mere energi, hvis du føler dig døsig, og det vil skabe mere koncentration, hvis du har svært ved at samle dig. Punkterne påvirker alle dine energikanaler, og når du arbejder med dem, sender du besked til hjernen om at justere energierne, så du kan føle dig mere vågen og fungere mere effektivt.

 

  • Efter at du har banket på K 27, flytter du dine fingre fem centimeter ned og ind mod midten af brystbenet. Tag nu en dyb indånding og bank kraftigt på thymuspunktet med fire fingre fra hver hånd i 20-30 sekunder.

 

Når du banker på thymuskirtlen, stimulerer du dine energier, styrker dit immunforsvar samt øger din styrke og vitalitet. Teknikken er god, hvis du føler dig bombarderet af negativ energi, er ved at blive forkølet, slås med en infektion, eller hvis dit immunforsvar er belastet.

 

  • Til sidst skal du banke på dine miltpunkter. Find punkterne ved at bevæge fingrene ned til brystvorterne og i en lige linje ned under brysterne. Derpå fører du dem ned over det næste ribben. Bank hårdt med flere fingre på punkterne i ca. 15. sekunder, mens du trækker vejret dybt ind gennem næsen og puster ud gennem munden.

 

 

 

Punkterne, du banker på, er en del af lymfesystemet, og når du banker på disse punkter, hjælper du kroppen til at synkronisere dens rytmer, harmonisere dens energier og hormoner, fjerne giftstoffer, slå infektioner ned, bekæmpe almindelig utilpashed under og efter stress, modvirke svimmelhed, modulere blodets kemi og fordøje maden bedre.

 Nyhedsbrev_november_2012_3

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kulinariske aspekt

Kål, kål og atter kål. Sådan levede vore forfædre, og det bør vi tage ved lære af. Kål indeholder fantastiske næringsstoffer og er forebyggende I forhold til mange sygdomme og ubalancer. Har du lyst til at vide mere om de forskellige kåltypers fortræffeligheder, kan du finde mere information her: http://iform.dk/kw/kaal

 

Det er lige nu grønkålen er allerbedst. Den har fået en smule nattefrost, så spis løs! Rå som grønkålssalat, stegt på panden, grønkålstærte eller blancheret – det er en pragtfuld spise.

Prøv engang denne lækre appetitvækker og booster af fordøjelsesenzymerne:

Skær en frisk ananas i skiver, drys finthakket rå grønkål på og spis til morgenmad, eller før et af hovedmåltiderne.

Græskar gratin

Opskriften på græskar gratin er lidt anderledes end normal gratin. Kan også laves med opbagt sovs

 

½ græskar skrælles og skæres i små stykker

2 store løg skæres i tern

1 fed presset hvidløg

Græskar, løg og hvidløg svitses i olivenolie, og der hældes vand på, så grønsagerne knap dækkes. Det hele koger, til græskaret er kogt til mos.

 

Et ildfast fad dryppes med olie, og græskarmassen lægges i. Der hældes fløde / laktosefri fløde over massen og til sidst drysses med reven ost.

Bages i ovnen ved 220 grader ca. ½ time.

Der kan serveres kød/ fjerkræ til.

 

Rødkålssalat/ hvidkålssalat

 

Tyndt snittet rødkål og hvidkål

Tyndt snittede porrer

Halve vindruer

Valnødder

 

Kål og porrer kan lige svitses og afkøles

 

Dressing blandet af mørk sirup med lidt friskpressede citronsaft overhældes salaten, der trækker i ½ time. Persille kan drysses over salaten ved serveringen

 

Uddannelse I Enhedsterapi

I slutningen af vinterferien havde vi kursus med Audun Myskja, læge fra Norge, og det var en kæmpe succes og samtidig en stor oplevelse, og vi har fået så mange positive tilbagemeldinger fra de 49 kursister. Det er vi naturligvis meget glade for. Der blev lyttet og arbejdet intenst i samtlige tre dage, og alle fik så meget med sig hjem. Audun Myskja var også glad for at være i Danmark og undervise, og han har derfor valgt at starte et samarbejde op med Kinesiologi-Akademiet, hvor han udbyder hele sin Enhedsterapi-uddannelse her i Danmark. Det er vi meget glade for at være en del af, og vi glæder os over, at 40 deltagere er med i uddannelsen, som foregår på Husmandsstedet i Årslev på Midtfyn.

Den første kursus-weekend er allerede overstået, og det var igen fantastisk at blive undervist af Audun Myskja. Indtil næste kursus i februar 2013 arbejdes der i studiegrupper for at træne forskellige teknikker.

Det er muligt at komme med på uddannelsen, selv om første weekend har været afholdt. Kontakt Kisser Bjerregård for at høre om evt. ledige pladser, hvis du er interesseret.

Frankrig

Nyhedsbrev_november_2012_4

 

 

 

 

 

 

Vi er blevet opfordret til at gentage turen til Provence, og det gør vi meget gerne. Det bliver d.26.august -2. September 2013, hvor vi igen har booket La Petite Auberge de Roussillon, fordi det bare er et fantastisk sted.

Hvis du har lyst til at komme med, så skal du være hurtig. Der er tilmelding senest d.1. februar 2013, da vi skal have bestilt flybilletter hurtigst muligt. Du kan kontakte Mette Pedersen og få tilsendt yderligere information – mette.kinesiologi@post3.tele.dk

I det foregående nyhedsbrev kan du læse, hvad de begejstrede deltagere har skrevet om turen. Nyhedsbrevet ligger på hjemmesiden.

 

Feng Shui

Til foråret arrangerer vi en aften med Feng Shui. Vi er så heldige, at en af vores kursister har et Feng Shui firma sammen med sin søster, og de vil gerne give os en indføring i principperne, så vi kan få ny inspiration til at indrette os i pagt med de fem elementer. Datoen følger. Det kan være svært at finde en dato, når kalenderen er fuld allerede, men den kommer.

 

Psykologi – Kortere efteruddannelsesforløb på ni moduldage i biologisk traumebehandling på Fyn med start d. 4 marts 2013

 

Vi er så heldige, at psykolog og kropsterapeut Ulla Rung Weeke har sagt ja til at undervise i psykologi på Fyn i 2013. Datoerne ligger fast, så reserver dine fridage allerede nu, for der er virkelig noget at glæde sig til. Kurset er for alle, som har lyst at fordybe sig i dette område.

 

Kisser Bjerregård har deltaget I et tidligere kursus med Ulla Rung-Weeke, og hun skriver flg. om kurset:

Ulla Rung Weeke er cand. psych. – krise og kropsterapeut og specialist i Psykotraumetologi. Her specielt den biologiske krop – hjernen, nerve og hormonsystemet og disse eventuelle sammenhænge med vores personlighed og kroniske sygdomme. Ulla har de sidste 25 år uddannet sig og taget kurser og uddannelser hos Dansk Selskab For Bioenergetik, Bodynamic Ins, Peter

Levine (SE )metoden, Kranio Sacral metoder, diverse kropsmetoder og behandlinger – rolfing, rolfmovent, Continium ved Emilie Conrad. I sit arbejde kobler hun dette sammen med ernæringsterapien og hvad der sker ved at tilføre optimale nærings og informationsstoffer, der er naturlige for kroppen, og hvad det gør for stresstilstande, depressioner, angst og i det hele taget vores evne til at være glade, veltilfredse og sanselige væsner.

Ulla har 2 gange afholdt 50 timers psykologikurser for kinesiologi studerende, uddannede kinesiologer og andre interesserede i Thy /Jylland under titlen Psykosomatik, tilknytning og nervesystemet. Begge gange med så stor succes, at der blev lavet opfølgningskurser i chok-traume og glæde og et par moduler i skyld og skam. Da vi dannede Kinesiologi-Akademiet, ville vi meget gerne kunne tilbyde vores studerende dette ekstraordinære kompetencegivende kursus, så de kan få en både teoretisk og praktisk indføring i nervesystemet, den tidlige tilknytning, chok og traumer, skam og skamudviklingen. Det er nu lykkedes os at få lavet en aftale med Ulla om et forløb. Ulla er en kompetent og dygtig underviser med hjertet på rette sted, en fin åbning til det spirituelle og en god jordforbindelse med fødderne godt plantet med dybe rødder ned i Moder Jords muld.

Vi glæder os over at så mange som muligt kan få denne viden og praksis med sig i uddannelsen til kinesiolog. Kurset er åbent for såvel akademiets studerende som udefra kommende både studerende og uddannede indenfor både kinesiologi og beslægtede fag.

 

Flg. datoer er reserveret til tre moduler á tre dage:

4.-6.marts 2013 og 29.april -1.maj 2013 og 17.-19.juni 2013

Pris pr. Modul: 4000 kr.

Max. Antal deltagere: 16. Pladserne fordeles efter først til mølle – princippet.

Læs mere om Ulla Rung-Weeke: www.skolenforpsykosomatik.dk

 

 

Nyt kursus

Vi har udviklet et MERIDIAN-KURSUS, som vi holder første gang d.7.-9.december på Fyn. Kurset er på 20 timer med start fredag eftermiddag kl. 15-19. Lørdag og søndag undervises der fra 9-18.

 

Dette kursus er blevet til på baggrund af et udtalt ønske fra mange kursister: ”Vi vil så gerne lære noget mere om meridianer.”

Allerede i Kropsafbalanceringskurserne arbejdes der med meridianerne, men dette kursus går mere i dybden med de enkelte meridianer og deres respektive punkter. Der arbejdes udelukkende med punkter på underarme og underben, jf. den traditionelle kinesiske akupunktur, som også kun benytter disse punkter, samt specifikke punkter.

De gennemgående afbalanceringsteknikker er lyd og polaritet – to teknikker, som er enkle og effektive. Cellesalte og Bachs blomstermedicin indgår også i afbalanceringerne.I tillæg til det udarbejdede kompendium bruges bogen ”Meridiane, Modes und Formate” af Hugo Tobar.

Kurset er godkendt af Danske Kinesiologers Meritudvalg, og det ligger i det tredje lag i lagkagemodellen. Pris 2500 kr. inkl. manual, kompendium og testsæt med cellesalte.

Stemmegafler kan købes til reduceret pris i forbindelse med kurset.

10 % nyhedsrabat til alle, som tager kurset i december.

 

Derudover er der igen mulighed for at starte forløb op i alle tre akademier eller tage enkelt-kurser. Se mere i kursuskalenderen herunder.

KURSUSKALENDER    

 

NOVEMBER 2012

SJÆLLAND        3.-4.                    Kropsafbalancering 2 / TFH 2

AARHUS            10.-11.               Kropsafbalancering 2 / TFH 2

SJÆLLAND        10.-11                 Kommunikation med den intelligente krop D 1

AARHUS            12                        Workshop, hjælp til selvhjælp med kinesiologi. Kl. 19-21.30

AARHUS            16.                       Praktisk træning, KIK og Det multidimensionale Menneske

AARHUS            17.-18.               Kommunikation med den intelligente krop C 2

FYN                     24.-25.               Kommunikation med den intelligente krop C 1

 

December 2012

AARHUS            1.-2.                    Kommunikation med den intelligente krop D 1

SJÆLLAND        1.-2.                    Kommunikation med den intelligente krop D 2

FYN                     7.-9.                    Meridiankursus (NYT KURSUS)

 

JANUAR 2013 

SJÆLLAND        5.-6.                    Kropsafbalancering 3 / TFH 3

AARHUS            11                        Praktisk træning KA/TFH 2

AARHUS            12.                       Praktisk træning KIK

AARHUS            12.-13                 Kropsafbalancering 3 / TFH 3

SJÆLLAND        15.                       Praktik 17 til 22 – medbring klient

AARHUS            18                        Praktisk træning KIK

FYN                     19.-20.               Kommunikation med den intelligente krop C 2

AARHUS            19.-20.               Farvefrekvenser, lyd og dufte

SJÆLLAND        25.                       PEKANA-essenser med Helge Larsen i Valby

FYN                     26.-27.               Kropsafbalancering 1 / TFH 1

SJÆLLAND        30.                       Praktik 17 til 22 – medbring klient

 

FEBRUAR 2013

AARHUS            1.                         Praktisk træning KIK

AARHUS            2.-3.                    Kommunikation med den intelligente krop D 2 Hasle Skole

SJÆLLAND        2.-3                     Kropsafbalancering 4 / TFH 4

 

AARHUS            8.                         Praktisk træning KIK 16-19 N. Kocks Skole

 

AARHUS            8.                         Praktisk træning KA 3/TFH 3 N. Kocks Skole

 

AARHUS            9.-10.                  Kropsafbalancering 4 / TFH 4

FYN                     16.-17.               Kommunikation med den intelligente krop D 1

FYN                     22.-24.               Enhedsterapi uddannelsen 1. hold. Audun Myskja

MARTS 2013

FYN                     2.-3.                    Kropsafbalancering 2 / TFH 2

AARHUS            9.-10.                  Kommunikation med den intelligente krop A 1

FYN                     4.-6.                    Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 1. Modul

SJÆLLAND        8.                         Sansekursus med Susanne Rud

SJÆLLAND        9.-10.                  KIK A1

SJÆLLAND        23.-24.               KIK A2

FYN                     23.-24.               Kommunikation med den intelligente krop D 2

 

 

APRIL 2013

SJÆLLAND        5.                         Praktisk træning KIK A1 og A2 kl.15.30-21.30

AARHUS            5.                         Praktisk træning KIK A1

AARHUS            6.-7.                    Kommunikation med den intelligente krop A2

FYN                     6.-7.                    Kropsafbalancering 3 / TFH 3

AARHUS            13.-14.               Metaforkursus

SJÆLLAND        20.-21.               KIK B1

FYN                     29.-30                 Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 2. modul

 

MAJ 2013

FYN                     1.                         Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 2. Modul

FYN                     4.-5.                   Kropsafbalancering 4 / TFH 4

SJÆLLAND        4.-5.                    Kommunikation med den intelligente krop B2

SJÆLLAND        15.                       Praktisk træning KIK B1 og B2 kl.16-22

AARHUS            31.                       Praktisk træning KIK A2

 

JUNI 2013

AARHUS            1.-2.                    Kommunikation med den intelligente krop B1

SJÆLLAND        8.-9.                    KIK C1

AARHUS            15.-16.               Kommunikation med den intelligente krop B 2

FYN                     15.-16.               Metaforkursus

FYN                     17.-19.               Psykologikursus med Ulla Rung-Weeke, 3. Modul

AARHUS            21.                       Praktisk træning KIK B 1

AARHUS            22.-23.               Kommunikation med den intelligente krop B2

SJÆLLAND        22.-23.               Kommunikation med den intelligente krop C2

 

AUGUST 2013

FYN                   7.-11.                  Enhedsterapi uddannelsen 1. hold 5 dage. Audun Myskja

SJÆLLAND        16.                       Praktisk træning KIK C1 og C2 kl. 16-22

FYN                     17.-18.               Kommunikation med den intelligente krop A1

PROVENCE       26.8.-2.9            Vibration – frekvens – harmoni, 20 timer kinesiologikursus og retreat.

 

SEPTEMBER 2013

 

SJÆLLAND        7.-8.                    Kommunikation med den intelligente krop D 1

FYN                     7.-8.                    Kommunikation med den intelligente krop A2

AARHUS            13.                       Praktisk træning KIK B 2

AARHUS            14.-15.               Kommunikation med den intelligente krop C 1

AARHUS            21.-22.               Kropsafbalancering / TFH 1

SJÆLLAND        21.-22.               Kommunikation med den intelligente krop D2

AARHUS            27.                       Praktisk træning KIK C1

AARHUS            28.-29.               Kommunikation med den intelligente krop C 2

SJÆLLAND        28.-29.               Kropsafbalancering / TFH 1

 

OKTOBER 2013

FYN                     4.-6.                    Enhedsterapi uddannelsen 1. hold . Audun Myskja

SJÆLLAND        9.                         Praktisk træning KIK D1 OG D2 kl. 16-22

SJÆLLAND        25.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 1

SJÆLLAND        26.-27.               Kropsafbalancering / TFH 2

 

NOVEMBER 2013

AARHUS            1.                         Praktisk træning KIK C 2 og Kropsafbalancering / TFH 1

AARHUS            2.-3.                    Kommunikation med den intelligente krop D 1

AARHUS            2.-3.                    Kropsafbalancering / TFH 2

FYN                     16.-17.               Kommunikation med den intelligente krop B1

SJÆLLAND        22.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 2

SJÆLLAND        23.-24.               Kropsafbalancering / TFH 3

AARHUS            29.                       Praktisk træning KIK D 1 og Kropsafbalancering / TFH 2

AARHUS            30.                       Kommunikation med den intelligente krop D 2

AARHUS            30.                       Kropsafbalancering / TFH 3

 

DECEMBER 2013

AARHUS            1.                         Kommunikation med den intelligente krop D 2                      

AARHUS            1.                         Kropsafbalancering / TFH 3

FYN                     7.-8.                    Kommunikation med den intelligente krop B2

 

JANUAR 2014

AARHUS            3.                         Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 3

AARHUS            4.-5.                    Kropsafbalancering / TFH 4

SJÆLLAND        10.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 3

SJÆLLAND        11.-12.               Kropsafbalancering / TFH 4

FYN                     18.-19.               Kommunikation med den intelligente krop C1

 

FEBRUAR 2014

FYN                     8.-9.                    Kommunikation med den intelligente krop C2

 

MARTS 2014

FYN                     15.-16.               Kommunikation med den intelligente krop D1

 

APRIL 2014

FYN                     5.-6.                    Kommunikation med den intelligente krop D2