Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev november 2013

Nyhedsbrev november 2013

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

Nyhedsbrev_november_2013_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EFTERÅR

Efteråret har meldt sit indtog med regn og rusk, men også med flotte farver og solskinsdage, og i den kommende weekend går vi tilbage til normaltid. For nogle går det nemt, for andre skaber det igen forstyrrelse i deres indre ur og døgnrytme.

Så kan det være en god idé at justere det indre ur, og det kan gøres på mange måder. I virkeligheden er det meridianerne – vores energibaner, som skal justeres, da de har hver deres 2-timers afsnit på døgnet, hvor de har størst energi.

Har du nogensinde klappet dine meridianer? Det er en skøn energi-givende øvelse, som også kan være med til at justeret flowet i meridianerne.

Start ved dine fødder og klap opefter på indersiden af benene. Fortsæt op over kroppen og klap videre op ad indersiden af begge arme – en arm ad gangen. Klap herefter fra fingerspidserne på ydersiden af armen og op til hvert øre. Klap nu op over panden og hovedet og ned ad ryggen og videre ned ad bagsiden og ydersiden af benene og ud til tæerne. Sådan! Nu har du gjort noget godt for dit meridiankredsløb. Øvelsen kan også laves under bruseren, når du vasker dig, eller når du tørrer dig.

I tidligere nyhedsbreve kan du finde andre øvelser til at genoprette dit indre ur. De ligger alle på hjemmesiden.

I den sidste weekend i efterårsferien har vi haft HEMI-SYNC-MEDITATIONSWORKSHOP med Anja Lysholm. Det har været en helt igennem fantastisk weekend, hvor vi har været på en rejse ind i vores bevidsthed og arbejdet med udvidede bevidsthedstilstande og opnået adgang til en dybere viden i os selv, som ligger uden for vores normale vågne tilstand. Dette har været muligt via Hemi-Sync, som er et lydsystem, der afbalancerer aktiviteten i højre og venstre hjernehalvdel.

 

Hvis du kunne tænke dig at være med i en gruppe i København, hvor man mødes og lytter til en øvelse sammen, kan du kontakte Anja Lysholm – anja@uforklarbar.dk , som arrangerer disse møder. Vi overvejer at etablere tilsvarende grupper i Jylland og på Fyn, hvis der er interesse for det. Kontakt én af os, hvis du har lyst til at være med. Det kræver ingen forudsætninger, ud over interesse i dette område. Hvis du har lyst til at være med i en workshop et eller andet sted i Danmark, kan du også kontakte én af os. Vi arrangerer gerne.

 

Du kan læse mere på denne hjemmeside: www.uforklarbar.dk eller se denne lille video på You-tube:

http://youtu.be/z3s_zdM9-2M     Og sådan ser hjernen ud uden og med HEMI-SYNC:

 Nyhedsbrev_november_2013_2

 

 

 

 

NYUDDANNEDE KINESIOLOGER

Vi har endnu en gang udklækket nye kinesiologer, og det er med stor glæde, at vi siger TIL LYKKE til Anne Mette Jensen, Varde og Dorte Evald, Haderslev, som begge har taget grunduddannelsen i kinesiologi og opnået ret til at lade sig RAB-registrere. Om tre uger kommer der endnu to. Mere herom i næste nyhedsbrev eller kig med på Facebook, hvor Kinesiologi-Akademiet også har en side.

 Nyhedsbrev_november_2013_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOGANMELDELSE – Den glutenfri kogebog

Anette Harbech Olesen og Lone Bang har sendt en ny kogebog på gaden, og den er så populær, at første oplag allerede er udsolgt. Bogen har været anmeldt både i Danmarks Radio og i mange dagblade, og den har fået fine anmeldelser alle steder.

Gluten er et problem for mange mennesker, ikke kun for dem, som lider af cøliaki, og mange får det meget bedre i maven, når de spiser glutenfrit.

At leve glutenfrit betyder farvel til de traditionelle kornsorter: hvede, byg, havre, rug, spelt, durum, emmer og enkorn

og goddag til: kartoffelmel, maizenamel, boghvedemel/-flager/-gryn, hirsemel/-flager, majsmel, amarantmel, rismel/flager, quinoamel/flager, kikærtemel, hampemel, kastanjemel, linser og bønner, glutenfri havregryn, loppefrøskaller, (Husk eller Skallin).

Det kan lyde besværligt, men det er kun en tilvænningssag, og man lærer lynhurtigt at søge nogle andre hylder i indkøbscentrene og lave maden på en ny måde, og gevinsten er ofte en forbedret fordøjelse og et forbedret velvære i det hele taget. Hvis man ikke oplever nogen forandring overhovedet, kan man jo altid gå tilbage til de gamle brødtyper.

Der findes mange opskrifter på nettet og mange har lavet blogs med glutenfri opskrifter. Bogen kan også købes som e-bog hos SAXO.com

Herunder finder du en opskrift fra den nye bog.

DET KULINARISKE ASPEKT

Frokostmuffins

150 g groftrevet gulerod

100 g finthakket broccoli eller blomkål

50 g finthakket rød peber

50 g finthakket løg eller porrer

50 g hakkede valnødder

35 g kapers

35 g finthakkede soltørrede tomater

250 g rismel

3 æg

½ dl ekstra jomfruolivenolie                                   Nyhedsbrev_november_2013_4

1 dl Acido tykmælk eller kefir

1,5 dl vand

1 ½ tsk. bagepulver

1 tsk. paprika

1 tsk. timian

1 tsk. spidskommen

1 tsk. rosmarin

½ tsk. gurkemeje

1 tsk. uraffineret salt, lidt friskkværnet peber, chili efter smag og behag.

mælke smør sammen med forsekkligte blomster i sin urtete eller lave en te af tørrede blade. knopper i smør sammen med forsekkSÆSONEN 2013-2014

Sæsonen 2013-14 er gået i gang på Fyn og i Aarhus, hvor der er startet et hold i Kommunikation med den Intelligente Krop. Tilsvarende hold starter i København til februar.

Sidst i oktober starter et nyt hold i Kropsafbalancering i Aarhus, og sidst i november starter et tilsvarende hold i København. Det er stadig muligt at tilmelde sig begge steder.

Hvis du tidligere har taget disse kurser i en af Akademiets afdelinger, har du mulighed for at repetere KA-kurserne for bare 200 kr. pr. dag og KIK-kurserne for 300 kr. pr. dag. Flere tidligere deltagere har benyttet sig af denne mulighed, og de har været meget glade for at kunne repetere og virkelig få stoffet helt ind under huden og fordybe sig.

Først i november afholdes der meridiankursus i København, og hvis du er hurtig, kan du lige nå at være med. Tilmeld dig hos Birgit Nielsen: birgit@kinese.dk

Du kan også lige nå at være med på shamanistisk grundkursus midt i november. Det holdes i Gl. Havdrup hos Birgitte, og her skal du også tilmelde dig: birgitte@krystalfeen.dk

 

FOREDRAG OM OG I SYNGESKÅLENES FORUNDERLIGE UNIVERS med musiker, komponist og lydbehandler Jane Winther.

Tirsdag den 12. november 2013 kl. 19.00-21.30 har vi inviteret Jane Winther fra Unisounds til at komme til København med sit fantastiske foredrag og sin lyd demonstration. Det foregår

Roskildevej 46, Frederiksberg

Pris: 325 kr. inkl. kaffe/te.

Tilmelding her: Mette Pedersen tlf. 36 35 12 05 eller kinesiologi.mette@post3.tele.dk

Nyhedsbrev_november_2013_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jane Winther skriver flg. om sit foredrag:

Syngeskålenes forunderlige univers

En introduktion til brugen af syngeskåle for både behandlere og alle, der kunne have interesse i at vide mere om, hvordan man kan arbejde med syngeskåle til bl.a. ro, centrering og fordybelse. Syngeskålene er et instrument, der består af en legering af fem til syv metaller, og de kan spores tilbage til Asien ca. 2000 år f. Kr.

De forskellige metallers indhold skaber naturligt varierende klange og overtoner, der stimulerer kroppen til at genskabe sin egen harmoniske frekvens og hjælper med at producere Alpha hjernebølger, som er til stede i hjernen ved dyb afslapning. Skålenes toner favner lytteren i en afgrænset klokke af lyd og skaber derved ro og plads til centrering af den fysiske krop såvel som psyken.

Syngeskålen er således et særdeles kraftfuldt redskab til brug ved både forebyggelse af, og ikke mindst ved fysiske spændinger, samt mental stress.

En lydbehandling kan hjælpe med at finde ro, velvære, centrering samt bringe indre klarhed o balance. Det er ligeledes en god måde at transformere uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre om til en mere bevidst livsførelse.

Jane vil fortælle om syngeskålenes historie og vise på flere af deltagerne, hvordan man kan bruge syngeskålene i praksis.

Efter foredraget vil der være mulighed for at købe syngeskåle og klokker, som Jane personligt har håndplukket i Himalaya.

Jane Winther har siden 1997 haft virksomheden Unisound, som fungerer som musikforlag for hendes 11 CD-udgivelser.

Derudover tilbyder hun kurser, koncerter, enkeltundervisning samt salg af syngeskåle / klangskåle, klokker og vindklokker.

Essensen i Janes arbejde er fokus på musik til ro, centrering og velvære samt musik, der skaber rum til blot at være …..

 

KURSUS I PROVENCE SEPTEMBER 2014

Vi gentager succesen fra 2012 og arrangerer igen et retreat med indlagt kinesiologi-kursus på 20 timer i Provence, nærmere betegnet i Roussillon – byen med de røde bjerge.

Herunder kan du se vores kursussted, som ligger 600 m fra centrum. Kurset finder sted d.13.-20. september 2014. Nærmere oplysninger hos Mette Pedersen – kinesiologi.mette@post3.tele.dk

Sidste frist for tilmelding er den 1.februar 2014. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Du kan også læse mere på vores hjemmeside.

 

 Nyhedsbrev_november_2013_6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PSYKOLOGI-KURSUS

Som noget nyt i Kinesiologi – Akademiet kan vi tilbyde psykologiundervisning med 50 timer, og vores underviser er Emmy Siverts, psykolog, sygeplejerske, sundhedsplejerske og DK-Kinesiolog RAB. Vi er meget glade for, at Emmy Sieverts har sagt ja til opgaven. Undervisningen vil begynde i foråret 2014.

Undervisningens indhold vil bl.a. handle om barnets udvikling, hjernen, nervesystemet, Stephen Porges Det sociale nervesystem, Joachim Bauer om spejlneuroner som grundlag for følelsesmæssig intelligens og forståelsen for, hvorfor vi intuitivt kan forstå og føle, hvad andre føler. Peter Levin – Traumer og håndtering af disse. Af andre forfattere kan nævnes Stern, Susan Hart om hjernens udvikling gennem tilknytning og samhørighed samt meget mere. Det vil være en teoretisk del samt praktisk arbejde ud fra teorierne. Det hele sættes ind i en sammenhæng, så det kan anvendes i klinikken.

 

NYT OMKRING KURSET KROPSAFBALANCERING / TFH

Fremover vil disse kurser blive lagt sammen til 2 moduler á 4 dage, hvis man vil tage kurset i Aarhus eller på Sjælland.

Første modul består af Kropsafbalancering / TFH 1 og 2, og det sidste modul består af Kropsafbalancering / TFH 3 og 4. For hvert modul er der to øvedage á 8 timer; én imellem de to moduler og én efter sidste modul, hvor der også afholdes eksamen, såfremt man ønsker at tage en uddannelse. De nye datoer er lagt ind i kalenderen.

På Fyn fortsætter kursusrækken med undervisning over 4 weekender og med superviseret træning om fredagen før det næste kursus. Kurserne starter i januar 2014.

Hvis du har lyst til at blive instruktør i denne kursusrække, er der mulighed for dette i april 2014, hvor Matthew Thie kommer til Danmark for at undervise i instruktørkurset. Kontakt Birgit Nielsen for nærmere oplysninger om kurset.

 

KOMMUNIKATION MED DEN INTELLIGENTE KROP / HJERNEGYMNASTIK

På de to første moduler – A og B – gennemgås bl.a. alle øvelser fra Hjernegymnastik 1 og 2. Hjernegymnastikbøgerne, som er en del af kursusmaterialet på de to moduler, kan også købes hos Birgit Nielsen, som varetager salget for Danske Kinesiologer. Et sæt koster 100 kr. Alle øvelserne er guld værd for ansatte inden for plejesektoren, idet alle uanset alder og funktion kan have gavn af disse enkle øvelser. Kontakt os, hvis du har brug for en “Hjernegymnastikdag” på din arbejdsplads. Vi kommer gerne og giver dig ny inspiration i arbejdet med din gruppe borgere.

Hvis du er behandler eller arbejder på en institution, har du mulighed for at købe en licens til download, så du kan have hjernegymnastik-materialet liggende på din pc eller på institutionens intranet. Se flere oplysninger på: http://www.kinesiologi.dk/index.asp?site=31&lan=dk&menu=8

 

KURSUSKALENDER     

OKTOBER 2013

FYN                     26.                       Praktisk træning i arbejdsgruppen under Enhedsterapi-uddannelsen

SJÆLLAND        26.                       Praktisk træning i arbejdsgruppen under Enhedsterapi-uddannelsen

AARHUS            26.                       Praktisk træning i arbejdsgruppen under Enhedsterapi-uddannelsen

AARHUS            31.                       Kropsafbalancering / TFH 1

 

NOVEMBER 2013

AARHUS            1.                         Praktisk træning KIK A 1

AARHUS            1.-3.                    Kropsafbalancering / TFH 1 og 2

AARHUS            2.-3.                    Kommunikation med den intelligente krop A 2

SJÆLLAND        8.                         Superviseret træning KA 1 og 2 og Eksamen til RAB

SJÆLLAND        9.-10.                  Meridiankursus 1

FYN                     15.                       Praktisk træning A 2

FYN                     16.-17.               Kommunikation med den intelligente krop B1

SJÆLLAND        16.-17.               Shamanistisk Grundkursus

SJÆLLAND        21.-24.               Kropsafbalancering / TFH 1 og 2

AARHUS            29.                       Praktisk træning KIK A 2

AARHUS            30.                       Kommunikation med den intelligente krop B 1

AARHUS            30.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 1 og 2

 

DECEMBER 2013

AARHUS            1.                         Kommunikation med den intelligente krop B 1

FYN                     6.                         Praktisk træning KIK B 1         

FYN                     7.-8.                    Kommunikation med den intelligente krop B2

 

JANUAR 2014 

AARHUS            2.-5.                    Kropsafbalancering / TFH 3 og 4

AARHUS            3.                         Praktisk træning KIK B1

AARHUS            4.-5.                    Kommunikation med den intelligente krop KIK B2

SJÆLLAND        9.-12.                  Kropsafbalancering / TFH 3 og 4

FYN                     18.-19.               Kropsafbalancering / TFH 1   

FYN                     24.                       Praktisk træning KIK B 2

SJÆLLAND        24.-26.               Tankeenergier -Livstrategier

FYN                     25.-26.               Kommunikation med den intelligente krop C1

SJÆLLAND        31.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 3 og 4 samt eksamen

 

FEBRUAR 2014

SJÆLLAND        1.-2.                    Meridiankursus 2

AARHUS            7.                         Praktisk træning KIK B2

FYN                     7.                         Praktisk træning KIK C 1

AARHUS            8.-9.                    Kommunikation med den intelligente krop C1

FYN                     8.-9.                    Kommunikation med den intelligente krop C2

FYN                     14.                       Praktisk træning KA / TFH 1

FYN                     15.-16.               Kropsafbalancering / TFH 2

SJÆLLAND        14.-17.               Kommunikation med den intelligente Krop A

FYN                     21.-23.               Enhedsterapiuddannelse med Audun Myskja

AARHUS            28.                       Praktisk træning Kropsafbalancering / TFH 3 og 4 samt eksamen

AARHUS            28.                       Praktisk træning KIK C1

 

MARTS 2014

AARHUS            1.-2.                    Kommunikation med den intelligente krop C2

AARHUS            8.-9.                    Introkursus for Kropsakademiets studerende. Tilmelding til Kropsakademiet.

SJÆLLAND        14.-16.               Det multidimensionale Menneske

FYN                     14.                       Praktisk træning KIK C2

FYN                     15.-16.               Kommunikation med den intelligente krop D1

FYN                     28.                       Praktisk træning KA / TFH 2

FYN                     29.-30.               Kropsafbalancering / TFH 3

 

APRIL 2014

AARHUS            4.                         Praktisk træning KIK C2

AARHUS            5.-6.                    Kommunikation med den intelligente krop D1

SJÆLLAND        5.-6                     Farvefrekvenser, lys og lyd

FYN                     4.                         Praktisk træning KIK D 1

FYN                     5.-6.                    Kommunikation med den intelligente krop D2

FYN                     25.                       Praktisk træning KA / TFH 3

FYN                     26.-27.               Kropsafbalancering / TFH 4

SJÆLLAND        25.-28.               Kommunikation med den intelligente krop B

AARHUS            25.                       Praktisk træning D1

AARHUS            26.-27.               Kommunikation med den intelligente krop D2

 

MAJ 2014

SJÆLLAND        13.                       Praktisk træning

 

JUNI 2014

SJÆLLAND        13.-16.               Kommunikation med den intelligente krop C

 

AUGUST 2014

FYN                     6.-10.                  Enhedsterapiuddannelse med Audun Myskja

SJÆLLAND        22.-15.               Kommunikation med den intelligente krop D