Kinesiologi – Akademiet

Nyhedsbrev september 2011

Nyhedsbrev september 2011

Redaktion: Kisser Bjerregård, Mette Pedersen, Birgitte Rasmussen og Birgit Nielsen

 

Det er som om, det er efterår, selv om det kun er midt i september. Blæsten suser om ørerne på os, og vindstødene byder på kuling og storm. De velkendte regndråber pisker på ruden, og solen er efterhånden blevet en sjælden gæst, som vi længes efter.

Måske det var klogere at lytte til Storm P, som har følgende kommentar til vejret:

Jeg siger bare, at man skal være glad for vejret, så længe man kan trække det.

 

JETLAG

Nogle blev så trætte af den danske sommer – eller mangel på samme – at de satte sig i en flyver og fløj til et sted, hvor vejret var bedre.

En flyvetur til fjerne destinationer kan medføre jetlag, men det kan en operation også, fordi en operation nulstiller kroppens indre ur, så det kommer ud af den normale døgnrytme. Jo længere operationen varer, desto større belastning er det for patienten. Et studium fra Herlev Hospital har tydeliggjort dette, og det kan medføre yderligere belastninger for patienter, som i forvejen er hårdt ramt, ja, det kan være direkte livsfarligt, når kroppens indre ur sættes i stå.

Forskerne har deres bud på en løsning : melatonin-piller.

Vi har et andet bud: jetlag kan man gøre noget ved, for man kan indstille kroppens indre ur ved at arbejde med meridianerne.

Der findes flere metoder. Denne er enkel og kan udføres uden det store kendskab til meridianlæren.

 • Bank på Nyre 27 i begge sider i ½ minut. Punkterne ligger lige under kravebenet på hver sin side af brystbenet. Bank med alle fem fingerspidser, så er du sikker på at ramme punktet.
 • Stryg Centralmeridianen fem gange – før hånden fra skambenet til underlæben (meridianens løbsretning)
 • Stryg Guvernørmeridianen fem gange – før hånden fra halebenet til overlæben ( meridianens løbsretning)
 • Stryg Lever-, Nyre- og Miltmeridian i højre side ved at føre din venstre hånd fra storetåen langs indersiden af benet til kravebenet.
 • Stræk højre arm i vejret og fortsæt dit strøg op ad armens inderside til fingerspidserne.
 • Stryg fem gange i højre side og gentag proceduren i venstre side, ligeledes fem gange.
 • Stryg nu med begge hænder fra næseroden og op over hovedet, ned over ryggen. Fortsæt strøget ned over benet og ud til tæerne, idet du lader hele håndfladen dække benet fra benets midterlinje bagpå til benets midterlinje foran.
 • Udfør dette strøg fem gange i alt.

Dette er en lille øvelse, der kan bruges som hjælp til selvhjælp. Hvis der opleves problemer med træthed, udmattelse og manglende appetit efter en operation, bør man kontakte en kinesiolog for at få justeret sit indre ur igen.

Øvelsen kan udføres dagligt, når man tørrer sig efter brusebadet. Så gør man samtidig noget godt for sig selv og sine meridianer.

Vi kan også anbefale en hvid duft, som bruges i forbindelse med tidsforskydninger. Den kan købes hos Mette Pedersen, www.farvedufte.dk

 

DET KULINARISKE ASPEKT

September er høstmåneden, hvor vi høster løs af naturens frugter, bær og grøntsager. Brombærrene er modne, og frugttræerne bugner af frugt. Det er også nu, at vi begynder at fylde forrådskamrene med gode ting og sager til vinterens komme. Her er en opskrift på en dejlig alliance-marmelade:

 

SYLTETØJ/MARMELADE.

En alliance af 500 g. brombær/mirabeller eller andre af årstidens bær eller blommer samt saften og revet skal af 1 økologisk citron bringes langsomt i kog under låg. Simrer under mindste blus 5-10 min.

Tilsæt ca. 300 g rørsukker af en god kvalitet og lad det simre med i yderligere nogle minutter, til sukkeret er smeltet. Sukkermængden kan tilpasses efter smag og samvittighed.

Udrør en let toppet tsk. AGAR AGAR (geleringsmiddel af udtræk fra alger) pr. 750 ml saft i lidt koldt vand og tilsæt. Koges 2 min. og hældes på skoldede glas. Bindes til med det samme. Syltetøjet stivner ved afkøling.

AGAR AGAR har jeg brugt som stivelsesmiddel i mange år, og jeg er rigtig glad for at undgå atamon og andre konserveringsmidler. Det kan købes i Matas, Helsekostbutik eller hos Helsam.

KATOST:

 Nyhedsbrev_september_2011_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almindelig katost eller rundbladet katost er en almindeligt forekommende plante, som vokser langs veje og hegn, i skove og på ubebyggede områder.

Planten blomstrer fra juni til september med små lyserøde blomster, som altid drejer mod solen. Navnet katost stammer fra frugternes osteagtige form. Man kan dyrke den i sin egen have, og man kan anvende såvel blade som blomster, ja faktisk hele planten med rod.

De gamle grækere og romere holdt af planten, både som grøntsag og som lægeurt. Karl den Store beordrede, at den skulle dyrkes I alle kejserens haver, og den hellige Hildegard von Bingen anbefalede den I det 12. Århundrede mod utallige sygdomme. Lægestanden I det 16. Århundrede nærede stor tillid til planten, og en udtalte: “Den, der hver dag indtager en drik af katost, er garanteret mod ethvert sygdomsanfald hel dagen”

Vi tør ikke tage så store ord I vores mund, men katost har en uforlignelig virkning på alle sygdomme, som medfører inflammationer. Den er lindrende og blødgørende og forbereder huden til helbredelse.

KIlde: Maurice Mességué: mine Lægeplanter.

Denne case fra en af nyhedsbrevets læsere viser, hvor effektivt Katost kan bekæmpe en betændelsestilstand:

Jeg havde været igennem en meget travl periode, men nu skulle terrassen altså gøres færdig! Jeg gik i gang med arbejdet. På et tidspunkt sagde en stemme indeni mig: ”hvis du ikke stopper nu, går det galt.” Men jeg skulle jo lige være færdig… En sten rullede uventet rundt og maste glasset i mit ur. Øv tænkte jeg. Derefter skulle jeg hente nogle store sten og pludselig røg en sten ned over min ene fingerende. Av! Nå, jeg skulle jo være færdig, men ret efter tabte jeg selv samme sten ned over en anden fingerende. Det gjorde rigtig ondt. Ja, nu skulle jeg selvfølgelig være stoppet, men jeg tog i stedet handsker på og fortsatte.

Den ene finger hævede voldsomt op, og holdt jeg den ikke over hjertehøjde dunkede det vildt i fingeren. Jeg besluttede at tage til læge. Lægen kunne konstatere, at neglen havde slået fra og jeg havde fået betændelse i fingeren. Jeg tog hjem og tog sæbebade, men ringede så til min kinesiolog, for måske havde hun et råd, og selvfølgelig havde hun det. Jeg fik nogle punkter, jeg skulle arbejde med. Desuden skulle jeg lave et omslag af hørfrø opblødt i lidt kogende vand og udenpå rulle planten vejbred. Jeg skulle også finde planten katost, lægge den i blød, varme vandet op og bade fingeren i det. Ved første bad fik jeg nærmest i chok og blev faktisk lidt bange. Svenden sprang af mig fra hele kroppen og jeg havde kun fingeren i bad! Denne effekt aftog dog ved de efterfølgende bade.

Behøver jeg at sige, at fingeren kom sig meget hurtigt.

 

Aktuelt om kurser

Så er der igen gang i KINESIOLOGI-AKADEMIETS kurser.

På Fyn er der et hold, som her i efteråret har påbegyndt Kropsafbalancerings / TFH-kurserne. Et andet hold er begyndt kursusrækken: Kommunikation med den Intelligente Krop.

På Sjælland starter der kursus i Kropsafbalancering / TFH d. 24.-25. September. Der er 6 tilmeldte, men plads til flere.

I Aarhus starter der kursus i Kropsafbalancering / TFH d.1.-2. Oktober. Der er 10 tilmeldte.

Kropsafbalancerings / TFH-kurserne er for alle. Idéen med disse kurser var jo, at der i hver eneste familie skulle være en person, som kunne tage vare på familiens ve og vel. Så derfor kan alle deltage og lære at teste muskler. Det kan sidestilles med et håndværk, og det er ikke udenadslære. Alt kan slås op i de tilhørende bøger, og der udleveres desuden laminerede ark, som gør det lettere at arbejde med materialet. Efter hvert kursus arrangeres der træningsaftner, så man er aldrig alene med sin lærdom. Der bliver hele tiden fulgt op på det.

Udtalelse fra en kursist:

“Jeg har lavet 3 afbalanceringer i denne uge. Den sidste var en kæmpe succes med min fibro-veninde som bare fik det godt, så den lever jeg højt på. Jeg har sagt nej til vikar arbejde i denne uge fordi jeg ikke har lyst til at lave andet end kinesiologi. Jeg har aldrig nogensinde lavet et stykke arbejde som fik mig til at føle mig SÅ levende. Jeg er så tændt og klar til at øve mig på alle jeg kan lokke forbi. De sidste to weekender har rykket helt vildt. Jeg er bare så taknemmelig…”

Er du den næste, som skal med på kursus i Kropsafbalancering / TFH 1-4? Hvis det har givet dig blod på tanden, så er der stadig ledige pladser.

Spørg din nabo / ven / veninde/ eller en helt anden, om de også vil med? Hvis du er tilmeldt og kommer med endnu en kursist, udløser det 100 kr. i rabat på dit kursus!

 

I vores sidste nyhedsbrev slap vi nyheden om vores kursus med AUDUN MYSKJA ud, og det er åbenbart faldet i god jord. I alt fald blev samtlige 40 pladser revet væk i løbet af få uger. Det er dog muligt at komme på venteliste, og muligvis komme med, hvis der skulle komme et afbud.

Det er også muligt at tage til Fredericia søndag d. 30.oktober, hvor han holder et to timers foredrag om, hvordan han integrerer etableret medicin og alternativ behandling. Foredraget arrangeres af Fagligt selskab for sygeplejersker med interesse for komplementær og alternativ behandling, og det koster 50 kr. at deltage. Tilmelding til Anita Lunde på lundeanita@hotmail.com inden 14. oktober 2011.

Eller man kan anskaffe sig Audun Myskjas bog: Finn din indre kraft. Den er på norsk, men er meget let at læse. Den kan købes på www.livshjelp.no

 

Farve-duftkurset har fået nyt navn – fremover vil du støde på denne titel:

Farvefrekvenser, lyd og lys

 

Her kommer endnu en god nyhed:

Vi har planlagt tur til Frankrig i september 2012.

Nyhedsbrev_januar_2012_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Retreat 2012 Frankrig

Sommerrejse til Provence med KINESIOLOGI – AKADEMIET 3.-10. september 2012

Vibration – frekvens – harmoni

Kinesiologi Kursus

20 timer til din RAB-opdatering

Vi rejser med Air France fra København til Marseille og kører med bus i 1½ time til Provence, nærmere bestemt Roussillon – byen med de røde Bjerge. Vi skal bo på hotellet La Petit Auberge de Roussillon, ca. 1 km fra selve byen Roussillon.

Der afholdes kinesiologi kursus hver formiddag fra kl. 9-13 i 5 dage altså 20 timer. Fra kl. 13-15 er der frokost.

Der bliver arrangeret 2 ture. En eftermiddags bustur til Fontaine de Vaucluse – kilden, Un site enchanteur La Fontaine de Vaucluse ne cesse d’intriguer et d’attirer les visiteurs.Dès l’antiquité, la fréquentation du site a été très importante ; Les récentes découvertes archéologiques (2002-DRASSN-SSFV) attestent un culte majeur des eaux.Au bout d’une profonde gorge verdoyante, au pied d’une formidable falaise sculptée par l’érosion, jaillit la plus belle rivière du département : la Sorgue de Vaucluse, à quelques centaines de mètres du pittoresque village auquel la vallée a donné son nom.Avec un écoulement total moyen de 630 millions de m3 par an, cette source est la première d’Europe, et une des plus importantes au niveau mondial, par son volume d’eau écoulé.der med et samlet gennemsnitlig flow på 630 millioner m3 vand om året, er en af de største kilder i Europa og en af de største i hele verden samt en tur til Apt lørdag formiddag, hvor vi besøger et af de største markeder i Provence. Elle résulte de l’émergence d’un immense réseau souterrain.Source fraîche et paisible en hiver et en été, bouillonnante et impétueuse au printemps et en automne, la Fontaine, véritable caprice de la nature ne cesse d’étonner.

For ikke at snyde os selv går vi op til selve Roussillons røde bjerge og vandrer en tur i dem.

I prisen 9500 kr. indgår:

 • store dobbeltværelser – 2 pers. indkvartering
 • morgenmad og frokost / halv pension
 • undervisningslokale inde eller udendørs under skyggetag
 • stort smukt område, hvor der kan mediteres
 • bustransport til og fra lufthavn
 • flybillet retur
 • 2 arrangerede ture med kørsel samt en gåtur til Roussillion / de røde bjerge
 • 20 timers kursus – 5 dage, der giver 20 timer til din RAB-opdatering. Kursus 4 timer om formiddagen, herefter tur eller hvad den enkelte selv har lyst til at foretage sig.

 

 For at kunne deltage i 20 timers kurset, skal man kunne grundlæggende muskeltestning.

Hver deltager har mulighed for at tage én person med. Det koster 7500 kr. for en ledsager. Ledsagerens betaling dækker halvpension og ophold på dobbeltværelse sammen med sin deltager samt de 3 arrangerede ture.

Aftensmaden kan indtages på hotellet og er for egen regning.

Lyder det ikke for godt til at være sandt?

Hvis du har lyst til at være med, så skal du være hurtigt ude. Pladserne sælges efter først-til-mølle-princippet, og billetterne skal bestilles nu for at opnå den bedste pris.

Hvis du har lyst til at vide lidt mere om opholdet og kurset, kan du rekvirere en lille folder med flere oplysninger. Kontakt Mette Pedersen: kinesiologi.mette@post3.tele.dk

Du kan også smugkigge på hotellets hjemmeside: www.aubergeroussillon.com

 Nyhedsbrev_september_2011_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efteråret byder også på andre spændende kurser på Akademiets afdelinger. Følg med herunder.

 

SEPTEMBER 2011

SJÆLLAND        3.-4.                    Shamakinese 1

FYN                     3.-4.                    Kropsafbalancering 1

FYN                     10.-11.               Kommunikation med den intelligente Krop Modul A 2

AARHUS            17.-18.               Farvefrekvenser, lyd og lys

SJÆLLAND        24.-25.               Kropsafbalancering 1

OKTOBER 2011

SJÆLLAND        1.-2.                    Farvefrekvenser, lyd og lys

AARHUS            1.-2.                    Kropsafbalancering 1

FYN                     8.-9.                    Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B 1

SJÆLLAND        12. og 26.          Lyskursus

 

FYN                     22.-23.               Kropsafbalancering 2

SJÆLLAND        29.-30.               Kropsafbalancering 2

NOVEMBER 2011

AARHUS            5.-6.                    Kropsafbalancering 2

SJÆLLAND        11.-13.               Tankeenergier / Livsstrategier

FYN                     12.-13.               Kropsafbalancering 3

AARHUS            12.                       Magnetisme, Polaritet, Enhed

FYN                     19.-20.               Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B 2

SJÆLLAND        26.-27.               Kropsafbalancering 3

DECEMBER 2011

AARHUS            3.-4.                    Kropsafbalancering 3

JANUAR 2012

SJÆLLAND        7.-8.                    Kropsafbalancering 4

AARHUS            14.-15.               Kropsafbalancering 4

FYN                     20.-22.               Kost og ernæring (OBS! Kurset flyttes måske til februar 2012).

FYN                     28.-29.               Kommunikation med den Intelligente Krop Modul C 1

FEBRUAR 2012

SJÆLLAND        2.-5.                    Kommunikation med den intelligente Krop Modul A

AARHUS            3.-6.                    Kommunikation med den intelligente Krop Modul A

FYN                     4.-5.                    Kropsafbalancering / TFH 1

FYN                     10.-11.               Kommunikation med den intelligente Krop Modul C 2

FYN                     24.-26.               Kursus med AUDUN MYSKJA fra Norge

MARTS 2012

FYN                     3.-4.                    Kropsafbalancering / TFH 2

AARHUS            3.-6.                    Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B

SJÆLLAND        8.-11.                  Kommunikation med den Intelligente Krop Modul B

FYN                     10.-11.               Kommunikation med den intelligente Krop Modul D 1

FYN                     31.                       Kropsafbalancering / TFH 3

APRIL 2012

FYN                     1.                         Kropsafbalancering / TFH 3

FYN                     21.-22.               Kommunikation med den intelligente Krop Modul D 2

FYN                     28.-29.               Kropsafbalancering / TFH 4

MAJ 2012

FYN                     11.-13.               Det multidimensionale menneske

JUNI 2012

FYN                     2.-3.                    Metaforkursus