Kinesiologi – Akademiet

Glutenfri knækbrød

Efterårsferien synger på sidste vers, så nu skulle det være. NU måtte jeg hellere få gang i ovnen.

Først på ugen fik jeg en mail med en opskrift på glutenfri knækbrød. De så enormt lækre ud, og jeg fik lyst til at smage dem.

Her i formiddag fandt jeg så opskriften frem og bagte de skønneste knækbrød. Forunderligt at en dej med tørre ingredienser og kogende vand med smør kan blive til skønne, sprøde og velsmagende knækbrød. Jeg havde ikke noget italiensk krydderi, men fandt en pose med Thai-krydderier, og det gjorde bestemt ikke knækbrødene ringere. Jeg havde lige en rest kastanjemel i skabet, så det blev den meltype, jeg brugte.

Velbekomme og god fornøjelse.

Her er så opskriften fra Urtekram.dk:

  • 100 g kikærtemel/kastanjemel / fuldkornsrismel
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 20 g loppefrøskaller (Husk eller bagehusk)
  • 25 g smør/ghee
  • 4 dl vand
  • 1 tsk krydderurtesalt
  • 2 tsk italiensk krydderi
  • Æggehvide til pensling
  • Blå birkes og sesamfrø til toppen

Fremgangsmåde

Blend kerner til mel, brug evt. en kaffekværn. Bland kernemelet med de øvrige tørre ingredienser til en ens mel.

Bring smør og vand i kog i en gryde. Når smørret er helt smeltet, tages gryden af varmen og melet tilsættes. Rør kraftig med en grydeske, til dejen er ensartet. Lad gerne dejen stå 5 min. og køle en smule.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca. 2-3 mm. tyk. Med en skarp kniv skærer du stænger på fx 2 x 14 cm. Du kan også lave dem runde, trekantede eller hvad du har lyst til. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æggehvide og drys med blå birkes og sesamfrø.

Bages ved 175 grader varmluft i ca. 40 min. til de er brune og sprøde. Bagetiden kan varierer afhængigt at tykkelsen på dine sticks og din ovn. Så hold øje med dem.

Afkøles helt på bagerist inden de kommes i en lufttæt beholder.

Skriv kommentar