Kinesiologi – Akademiet

Tre små frø ….. fortsættelse

Chia-frøet er et af verdens mest nærende fødevarer. Det blev brugt i de gamle kulturer til en bred vifte af forebyggende og helbredende formål, heriblandt lindring af ledsmerter og fordøjelsesproblemer. Det er pakket med antioxidanter,phytonutrienter, omega-3 fedtsyrer, fibre og protein.

Omega-3 fedtsyrer er en af naturens mest effektive kilder mod inflammation, og set ud fra vægten indeholder chia-frøet  mere omega-3 end laks. Det anses også for at være et komplet protein, fordi det indeholder alle otte essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan producere og derfor skal have tilført via kosten.  

Eftersom chia-frøet også indeholder store mængder af opløselige og ikke-opløselige fibre, kan det også hjælpe med at rense fordøjelseskanalen. Det hjælper også kroppen med at optage de fedtopløselige vitaminer – A,D, E og K, som er nødvendige, for at kroppen kan udnytte fedt optimalt. Disse små frø kan ovenikøbet hjælpe med at holde blodsukkerniveauet stabilt og sænke kolesteroltallet.

Frøet smager ikke af noget, så det kan tilsættes hvad som helst. Som drys på en salat, blandet i yoghurt eller i en smoothie.

Kilde: The alternative Daily

Skriv kommentar