Kinesiologi Akademiets logo

Hampefrø

Hampefrø og hampefrø-olie har den perfekte sammensætning af omega-3 og omega-6 fedtsyrer, og samtidig har det opløselige og ikke-opløselige fibre, som hjælper til med at rense tyktarmen og hele fordøjelseskanalen. Hampefrø indeholder også klorofyl, som renser blodet for urenheder og reducerer celleskader fra forgiftninger. I tilgift indeholder hampefrø aminosyrerne cystein og methionon, som stimulerer leveren til at fjerne giftstoffer.

Et nyligt offentliggjort studie fra forskere fra University of Seville i Spanien viser, at med den ideelle sammensætning af omega-3 og omega-6 fedtsyrer og med indhold af plantestoffer, som kan sænke for højt blodtryk, har både hampefrø og hampefrø-olie gode egenskaber som del af en hjertevenlig kost.

Hampefrø har en dejlig, nøddeagtig smag og kan bruges på utallige måder ligesom chia-frøet. De kan også spises direkte fra posen, og hampefrø har ingen euforiserende effekt, så spis bare løs.

2 reaktioner

    1. Mange mennesker forbinder hamp med noget helt andet, men hampefrø har ingen euforiserende effekt! Tværtimod er det et utrolig sundt frø, som man kan indtage på forskellige måder. Det er også muligt at lave sin egen plantemælk af hampefrø, og da det indeholder mange omega-3 fedtsyrer, som vi i forvejen ofte får alt for lidt af, så er her endnu en mulighed for at øge indtaget af omega-3. Det er også muligt at købe hampe-protein, og her gør det samme sig gældende. Ingen euforiserende effekt, men bare et sundt tilskud.

Skriv et svar